Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουλάχιστον 174 δημοσιογράφοι βρίσκονται παράνομα σε φυλακές και κέντρα κράτησης της Τουρκίας

Τουλάχιστον 174 δημοσιογράφοι βρίσκονται παράνομα σε φυλακές και κέντρα κράτησης της Τουρκίας
Ο Gabriele del Grande είναι και πάλι ελεύθερος από χθες 24 Απριλίου 2017, επιστρέφοντας την ίδια ημέρα στην πατρίδα του, την Μπολόνια
Τουλάχιστον άλλοι 174 δημοσιογράφοι βρίσκονται παράνομα σε φυλακές και κέντρα κράτησης της Τουρκίας, όπως υποστήριξε ο Gabriele del Grande.
Ο δημοσιογράφος του πρακτορείου ANSA είναι και πάλι ελεύθερος από χθες 24 Απριλίου 2017, επιστρέφοντας την ίδια ημέρα στην πατρίδα του, την Μπολόνια, μετά από δύο εβδομάδες προσωρινής κράτησης στην Τουρκία.
Η σύλληψή του έγινε κοντά στα σύνορα με την Συρία, την ώρα που έπαιρνε συνεντεύξεις από πρόσφυγες για να γράψει βιβλίο.
«Δεν μου ασκήθηκε, πάντως, καμία μορφή βίας εκτός από την απομόνωση.
Ένιωσα, βέβαια, τη θεσμική βία, διότι η σύλληψή μου ήταν παράνομη.
Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να τελειώσω το βιβλίο μου», είχε πει χθες.
Η απελευθέρωση του δημοσιογράφου οφείλεται στις πιέσεις που ασκήθηκαν από την ιταλική κυβέρνηση όλες τις περασμένες ημέρες, καθώς δεν του είχε απαγγελθεί καμία επίσημη κατηγορία.
«Είμαι μια τυχερή περίπτωση», δήλωσε σήμερα, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών της Ρώμης.
Ο Ιταλός δημοσιογράφος και συγγραφέας σημείωσε ότι «κατά τις ανακρίσεις τις οποίες αντιμετώπισε δεν θέλησε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την δουλειά του και το βιβλίο που γράφει, με θέμα τον πόλεμο στην Συρία και την γέννηση του Isis».
«Δεν μου παραδόθηκε καμία επίσημη απόφαση απέλασης.
Στην περίπτωσή μου το κράτος δικαίου έμεινε μετέωρο, αλλά πρέπει να πω ότι δεν υποβλήθηκα σε κανενός είδους κακοποίηση ούτε ασκήθηκε σε βάρος μου βία», τόνισε ο 35χρονος Ιταλός δημοσιογράφος, ενώ εξέφρασε επίσης την αλληλεγγύη του προς τον Deniz Guzel, δημοσιογράφο με τουρκική και γερμανική υπηκοότητα, ανταποκριτή της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος στις τουρκικές φυλακές από τις 14 Φεβρουαρίου.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης