Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση Elabe: Πώς θα ψηφίσουν στον β' γύρο των γαλλικών εκλογών οι ψηφοφόροι

tags :
Δημοσκόπηση Elabe: Πώς θα ψηφίσουν στον β' γύρο των γαλλικών εκλογών οι ψηφοφόροι
Οι σφυγμομετρήσεις πλέον είναι καθημερινές στη Γαλλία ενόψει και της τηλεμαχίας των δύο υποψηφίων στις 3 Μαΐου 2017

Ιδιαίτερη σημασία δίνουν πλέον στις δημοσκοπήσεις οι δύο μονομάχοι του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας (7/5/2017) Emmanuel Macron και Marine Le Pen, έπειτα από τις εύστοχες προβλέψεις της πρώτης ψηφοφορίας στις 23/4/2017.
Οι σφυγμομετρήσεις πλέον είναι καθημερινές στη Γαλλία ενόψει και της τηλεμαχίας των δύο υποψηφίων στις 3 Μαΐου 2017. 
Ενδιαφέρον όμως έχει και πώς θα ψηφίσουν οι εκλογείς, που επέλεξαν υποψήφιους οι οποίοι αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών και από αυτή την άποψη ενδιαφέρον έχει η έρευνα του Ινστιτούτου Elabe.  Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση:
- Οι ψηφοφόροι του Francois Fillon θα ψηφίσουν κατά 49% Macron και κατά 28% Le Pen. Παραμένει ένα 23% που δηλώνει αναποφάσιστο και δεν αποκλείει την αποχή.
- Οι ψηφοφόροι του Jean Luc Melenchon αναμένεται να κατανεμηθούν 53% στον Macron και 16% στην Le Pen, ενώ το 31% δεν ξέρει ακόμα εάν θα απόσχει ή θα ρίξει λευκό, το οποίο όμως δεν λαμβάνεται υπόψη στην καταμέτρηση
Σημειώνεται ότι ο Melenchon  δεν έχει δώσει ακόμα οδηγία ψήφου, περιμένει την απόφαση των 450.000 μελών του κινήματός του με ψηφοφορία μέσω του Διαδικτύου.
- Οι ψηφοφόροι του Benoit Hamon φαίνεται ότι θα ψηφίσουν μαζικά Macron σε ποσοστό 80%, ενώ το υπόλοιπο 20% δηλώνει πως έχει ακόμα ανάγκη να σκεφθεί.
Σύμφωνα με το Elabe, ο Macron εκτιμάται ότι θα εκλεγεί στις 7 Μαΐου με 64%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης