Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με κεκτημένη ταχύτητα η Wall – Στο «πράσινο» οι δείκτες από τα εταιρικά αποτελέσματα – Πάνω από τις 6.000 ο Nasdaq

Με κεκτημένη ταχύτητα η Wall – Στο «πράσινο» οι δείκτες από τα εταιρικά αποτελέσματα – Πάνω από τις 6.000 ο Nasdaq
Τα εταιρικά αποτελέσματα για τους τρεις πρώτους μήνες του έτους κρίνονται, μέχρι στιγμής, άκρως ικανοποιητικά
Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα «πανηγυρισμών» η σημερινή (25 Απριλίου 2017) για τις αμερικανικές αγορές, με τους τρεις κύριους δείκτες να ξεκινούν με ικανοποιητική άνοδο τη συνεδρίαση, ωθούμενοι από τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα των εταιρειών.
Σήμερα, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσαν τα οικονομικά τους αποτελέσματα για το α’ 3μηνο 2017 κολοσσοί όπως η 3Μ, τα McDonald’s και η Lockheed Martin.
Τα εταιρικά αποτελέσματα για τους τρεις πρώτους μήνες του έτους κρίνονται, μέχρι στιγμής, άκρως ικανοποιητικά, με την πλειοψηφία των επιχειρήσεων να παρουσιάζει βελτιωμένη κερδοφορία και κατά πολύ αυξημένο κύκλο εργασιών.
Βέβαια, το θετικό κλίμα είχε από χθες «εγκατασταθεί» στη Wall Street!
Ο Emmanuel Macron προσέφερε μεγάλη ανακούφιση στο επενδυτικό κοινό με τη νίκη του στον α’ γύρο των προεδρικών εκλογών, καθώς, σε περίπτωση νίκης της Marine Le Pen, ο εφιάλτης του «Frexit» ίσως έπαιρνε σάρκα και οστά.
Επιπλέον, όπως δήλωσε χθες ο Πρόεδρος Donald Trump, η αμερικανική κυβέρνηση βρίσκεται επί ποδός για να μειώσει τον φορολογικό συντελεστή των επιχειρήσεων στο 15%, από 35%.
Η νέα εξαγγελία του Ρεπουμπλικάνου γίνεται τη στιγμή που η επιχειρηματική και επενδυτική κοινότητα βρίσκεται εν αναμονή δημοσιοποίησης του εν λόγω νομοσχεδίου.
Ο κ. Trump είχε πει πως αυτό θα γίνει την τρέχουσα εβδομάδα, μετά την Τετάρτη.
Ο βιομηχανικός Dow Jones Industrial Average αυξάνει, περί τις 16:34, την αξία του κατά 0,85%, στις 20.939,98 μονάδες, ενώ ο δείκτης – βαρόμετρο S&P 500 βρίσκεται στις 2.383,55 μονάδες, αυξημένος κατά 0,40%.
Πρωταγωνιστής και πάλι ο τεχνολογικός Nasdaq, ο οποίος ανανέωσε το ιστορικό του ρεκόρ και βρέθηκε για πρώτη φορά πάνω από τις 6.000 μονάδες (στο +0,39% και τις 6.007,19 μονάδες)!
Την ίδια στιγμή, περί τις 16:34, το αργό πετρέλαιο, ελέω ανησυχιών για νέα υπερπροσφορά, υποχωρεί οριακά κατά 0,41% στα 49,03 δολάρια ανά βαρέλι, με το Brent να βρίσκεται στα 52 δολάρια (-0,25%).

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης