Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θύμα Ρώσων χάκερ και ο Macron - Άγνοια για το περιστατικό δηλώνει η Μόσχα

Θύμα Ρώσων χάκερ και ο Macron - Άγνοια για το περιστατικό δηλώνει η Μόσχα
Ρώσοι χάκερ επιχείρησαν να εισχωρήσουν στην ηλεκτρονική αλληλογραφία του Γάλλου πολιτικού
Θύμα κυβερνοεπίθεσης έπεσε και προεκλογική καμπάνια του Emmanuel Macron, που θεωρείται φαβορί για την ανάληψη της γαλλικής προεδρίας.
Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της ομάδας ασφαλείας Trend Micro, Feike Hacquebord, Ρώσοι χάκερ επιχείρησαν να εισχωρήσουν στην ηλεκτρονική αλληλογραφία του Γάλλου πολιτικού, χρησιμοποιώντας όλους τους γνωστούς τρόπους, όπως ψεύτικα e-mail και ιούς.
Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για την ίδια ομάδα που επενέβη στις εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών, προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις πριν και μετά την εκλογή του ρεπουμπλικανού Donald Trump.
Η Ρωσία, όπως και στην περίπτωση των αμερικανικών εκλογών, αρνήθηκε την εμπλοκή της στον προεκλογικό αγώνα της Γαλλίας, δηλώνοντας άγνοια για την πιθανή δράση χάκερ.
Ο Feike Hacquebord υπέβαλε ήδη την αναφορά του για τα ευρήματα της ομάδας του, λέγοντας πως τα γκρουπ που επιτέθηκε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Emmanuel Macron και των συνεργατών του είναι ευρύτερα γνωστά ως Fancy Bear, APT28 και Pawn Storm.
Στόχος τους ήταν να υφαρπάξουν τους κωδικούς που χρησιμοποιεί ο Γάλλος υποψήφιος, ώστε να αποκτήσουν άμεση πρόσβαση στα μηνύματά του.
Χρησιμοποίησαν επίσης ένα σύστημα, το οποίο παρασύρει τον κάτοχο του λογαριασμού να γίνει χρήστης, αλλά στην ουσία το ελέγχουν οι ίδιοι, καθώς «βλέπουν» όλα όσα και ο χρήστης στην άλλη άκρη του δικτύου.
Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters, ο υπεύθυνος ασφαλείας τόνισε με σαφήνεια ότι έχει στην κατοχή του αποδείξεις πως είναι η ίδια ομάδα χάκερ που εισχώρησαν στο δίκτυο των Δημοκρατικών, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης