Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Coca Cola περικόπτει 1.200 θέσεις εργασίας για να ενισχύσει τους στόχους μείωσης κόστους

tags :
H Coca Cola περικόπτει 1.200 θέσεις εργασίας για να ενισχύσει τους στόχους μείωσης κόστους
Οι παγκόσμιες πωλήσεις αναψυκτικών μειώθηκαν κατά 1% το α' 3μηνο 2017
Η Coca-Cola Co δήλωσε σήμερα (25/4/2017) ότι θα μειώσει περίπου 1.200 θέσεις εργασίας καθώς επεκτείνει τον στόχο εξοικονόμησης εν μέσω της μειωμένης ζήτησης για ανθρακούχα ποτά παγκοσμίως.
Οι μετοχές της οριακά στα 43,39 δολάρια.
Η Coca-Cola και η αντίπαλος της PepsiCo Inc έχουν υποστεί πλήγμα, καθώς οι καταναλωτές στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη αποφεύγουν όλο και περισσότερο τα ζαχαρούχα ποτά.
Οι παγκόσμιες πωλήσεις αναψυκτικών μειώθηκαν κατά 1% το α' 3μηνο 2017.
Η εταιρεία που εδρεύει στην Ατλάντα δήλωσε ότι αυξάνει το στόχο της μείωσης του κόστους κατά 800 εκατ. δολάρια σε ετήσια εξοικονόμηση και τώρα αναμένει να εξοικονομήσει 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2019.
Η πλειοψηφία των πρόσθετων αποταμιεύσεων θα προέκυπτε από τις μειώσεις των εταιρικών θέσεων εργασίας, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας James Quincey σε μια τηλεδιάσκεψη μετά τη συνάντηση.
Η εταιρεία, η οποία ανέφερε επίσης ένα μικρότερο από το αναμενόμενο τριμηνιαίο κέρδος, δήλωσε ότι αναμένει να επανεπενδύσει τουλάχιστον τα μισά από τα 800 εκατομμύρια δολάρια που εξοικονομήθηκαν για να τονώσει κυρίως την ανάπτυξη της δραστηριότητας μη ανθρακούχων ποτών.
«Δεν ανησυχούμε πολύ για το χάσμα αυτής της τρίμηνης περιόδου», ανέφερε ο Nik Modi, αναλυτής της RBC Capital Markets σε σημείωμα του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης