Τελευταία Νέα
Διεθνή

Linde (κεντρ. τραπεζίτης Ισπανίας): Οι ενέργειες της ΕΚΤ μείωσαν τον κίνδυνο για κατακερματισμό του ευρώ

Linde (κεντρ. τραπεζίτης Ισπανίας): Οι ενέργειες της ΕΚΤ μείωσαν τον κίνδυνο για κατακερματισμό του ευρώ
Ο τραπεζίτης αναφέρθηκε και στις εξελίξεις της χώρας του, σημειώνοντας πως η ισπανική οικονομία εισέρχεται ένα περιβάλλον υψηλότερου πληθωρισμού
Οι ενέργειες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποκλιμάκωσαν τον κίνδυνο για κατακερματισμό του ευρώ, υποστήριξε ο κεντρικός τραπεζίτης της Ισπανίας, ο οποίος είναι επίσης και μέλος του ισχυρού Συμβουλίου Διακυβέρνησης της Ε.Κ.Τ., Luis Maria Linde.
Ο ανώτατος τραπεζίτης αναφέρθηκε και στις εξελίξεις της χώρας του, σημειώνοντας πως η ισπανική οικονομία εισέρχεται ένα περιβάλλον υψηλότερου πληθωρισμού.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της χώρας Marriano Rajoy, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ισπανικής οικονομίας, εκτιμώντας πως η αύξηση του ΑΕΠ θα φτάσει στο 2,7% τουλάχιστον.
Βέβαια, η επίδοση υστερεί έναντι των σχετικών προβλέψεων.
Ενδεικτικά, η BBVΑ (Banco Bilbao Vizcaya Argentaria) προχώρησε πριν λίγες ημέρες σε επί τα βελτίω αναθεώρηση των προβλέψεών της για την αύξηση του ισπανικού ΑΕΠ το 2017, κάνοντας λόγο για επίδοση 3%, έναντι 2,7% που αρχικά είχε εκτιμηθεί.
Ωστόσο, η δεύτερη μεγαλύτερη ισπανική τράπεζα άφησε αμετάβλητη στο 2,7% την επίδοσή της για το 2018.
Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος των επιδόσεων, η Ευρωζώνη θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1,7% τη διετία 2017 – 2018, σύμφωνα με την τράπεζα.
Η BBVA αναφέρει πως το α’ 3μηνο του 2017 η οικονομία της μεσογειακής χώρας αναπτύχθηκε με ρυθμό της τάξης του 0,8%, σε τριμηνιαία βάση, ενώ για το ίδιο χρονικό διάστημα ο (ετήσιος) πληθωρισμός έφτασε το 3%.
Σε ό,τι αφορά στο επίμαχο ζήτημα της ανεργίας, εκτιμά πως θα υπάρξει περαιτέρω συρρίκνωση στο 15,6% την αμέσως επόμενη διετία, κάτι που μεταφράζεται σε 1.000.000 νέες θέσεις εργασίας!
Στο τέλος του 2017 θα έχει διαμορφωθεί στο 17,6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης