Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Δε θα κρατικοποιηθεί η Alitalia – Ξεκινούν οι διαδικασίες χρεοκοπίας

Ιταλία: Δε θα κρατικοποιηθεί η Alitalia – Ξεκινούν οι διαδικασίες χρεοκοπίας
Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε νωρίτερα πως θα εκκινήσει διαδικασίες χρεοκοπίας, μετά το «Όχι» των εργαζομένων στο σχέδιο αναδιάρθρωσης
Η Alitalia δε θα κρατικοποιηθεί, καθώς η «ένεση κρατικών κεφαλαίων σε ζημιογόνες επιχειρήσεις σίγουρα δεν αποτελεί μία βιώσιμη λύση», υποστήριξε η ιταλική κυβέρνηση.
Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα 25 Απριλίου 2017 πως θα εκκινήσει διαδικασίες χρεοκοπίας, μετά το «Όχι» των εργαζομένων στο σχέδιο αναδιάρθρωσης.
Οι εργαζόμενοι σε δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες 4 ημέρες είπαν «Όχι» στο σχέδιο, το οποίο μεταξύ άλλων προέβλεπε τη μείωση του προσωπικού κατά 890 άτομα, τον περιορισμό των ρεπό και την περικοπή των μισθών κατά 8%.
Με την απόφαση τους αυτή οι εργαζόμενοι επιβεβαίωσαν το χειρότερο σενάριο για την ιταλική κυβέρνηση και τα συνδικάτα που είχαν ταχθεί υπέρ του «Ναι» προκειμένου να μπορέσει να εξασφαλιστική η οικονομική βιωσιμότητα και ανακεφαλαιοποίηση της εταιρείας.
Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, η Alitalia βυθίζεται στο χάος και αναμένεται να εισέλθει σε καθεστώς έκτακτης διαχείρισης, το οποίο εκτιμάται πως θα συζητήσει σήμερα η διοίκηση της εταιρείας
Εάν δεν βρεθούν νέοι μέτοχοι – λείπουν από την εταιρεία περίπου 900 εκατομμύρια ευρώ - είναι πολύ πιθανό να οδεύσει προς τη βαθμιαία, όσο και αμετάκλητη, διακοπή της λειτουργίας της.
Για να αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο, δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποια χρηματοδοτική παρέμβαση από το κράτος, η οποία όμως θα πρέπει να έχει την έγκριση και της Κομισιόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης