Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Σύλληψη ακτιβιστή ελληνικής καταγωγής με την κατηγορία ότι προσέβαλε τον Erdogan

Τουρκία: Σύλληψη ακτιβιστή ελληνικής καταγωγής με την κατηγορία ότι προσέβαλε τον Erdogan
Ο Γιαϊλαλί γεννήθηκε το 1974 στην Μπάφρα της Σαμψούντας και υπηρέτησε τον τουρκικό στρατό, καταγγέλλοντας ότι υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας εγκλημάτων των Τούρκων εναντίον των Κούρδων
Στη σύλληψη του ελληνικής καταγωγής ακτιβιστή και αντιρρησία συνείδησης Γιάννη - Βασίλη Γιαϊλαλί προχώρησαν οι τουρκικές αρχές, έπειτα από σχετική δικαστική απόφαση, κατηγορώντας τον για «προσβολή» στο πρόσωπο του Recep Tayyip Erdogan αλλά και τρομοκρατική προπαγάνδα υπέρ του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).
Ο Γιαϊλαλί γεννήθηκε το 1974 στην Μπάφρα της Σαμψούντας και υπηρέτησε τον τουρκικό στρατό, καταγγέλλοντας ότι υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας εγκλημάτων των Τούρκων εναντίον των Κούρδων.
Λίγους μήνες μετά την υποχρεωτική στράτευσή του και έχοντας τραυματιστεί, πιάστηκε αιχμάλωτος από το PKK, όπου άλλαξε η εικόνα του για τους αγώνες των Κούρδων.
Έκτοτε αφιερώθηκε στον αγώνα κατά της υποχρεωτικής στράτευσης, ενώ είχε τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας ξανά όταν βγήκε να μιλήσει κατά της τουρκικής κυβέρνησης και διοργάνωσε ειρηνικές διαμαρτυρίες μετά τη «σφαγή του Ρομπόσκι», όπου τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν μία ομάδα 40 Κούρδων άοπλων χωρικών, σκοτώνοντας 34 απ’ αυτούς, το 2011.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης