Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fitch: Πίεση στα κέρδη των ευρωπαϊκών τραπεζών για το 2017, λόγω χαμηλών επιτοκίων

Fitch: Πίεση στα κέρδη των ευρωπαϊκών τραπεζών για το 2017, λόγω χαμηλών επιτοκίων
«Οι τράπεζες με τις πιο διαφοροποιημένες πηγές εσόδων και τα ισχυρότερα franchises είναι και πάλι πιθανό να έχουν τα πιο ανθεκτικά κέρδη»
Τα κέρδη των ευρωπαϊκών τραπεζών για το 2017 θα δεχτούν πίεση εξαιτίας του περιβάλλοντος χαμηλών επιτοκίων, το οποίο περιορίζει τις αποδόσεις των εμπορικών τραπεζών και των επιχειρήσεων διαχείρισης περιουσίας, αναφέρει σε σχετικό της σημείωμα η Fitch.
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων των μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών που αναμένεται μέσα στην τρέχουσα και την επόμενη εβδομάδα, εκτιμά ωστόσο πως τα έσοδα από την επενδυτική δραστηριότητα (fixed-income, currency and commodities, FICC)θα είναι ενισχυμένα για τους τρεις πρώτους μήνες του 2017.
Τα παραπάνω βρίσκονται σε αντίθετο κλίμα με τα ασθενή επίπεδα FICC που παρουσίασαν οι ευρωπαϊκές τράπεζες ένα χρόνο νωρίτερα, οπότε και υποχώρησαν, σε ετήσια βάση, κατά 20%.
Βέβαια, συνεχίζει η Fitch, η αύξηση των εσόδων από FICC δε θα είναι τόσο μεγάλη όσο για τις αμερικανικές τράπεζες, οι οποίες ανακοίνωσαν ήδη τις οικονομικές τους επιδόσεις για το α’ 3μηνο 2017.
«Οι ευρωπαϊκές τράπεζες χάνουν συνεχώς μερίδιο αγοράς στην επενδυτική τραπεζική, σε σχέση με τις αμερικανικές», αναφέρει ο οίκος, υπενθυμίζοντας πως ορισμένες τράπεζες της Γηραιάς Ηπείρου θα αντιμετωπίσουν περαιτέρω πρόστιμα και άλλες αθέμιτες επιβαρύνσεις, σε συνέχεια του 2016.
«Οι τράπεζες με τις πιο διαφοροποιημένες πηγές εσόδων και τα ισχυρότερα franchises είναι και πάλι πιθανό να έχουν τα πιο ανθεκτικά κέρδη», διευκρινίζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης