Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Μπορεί να επανεξετάσουμε τη θέση της Τουρκίας σχετικά με την ένταξη της στην ΕΕ

tags :
Erdogan: Μπορεί να επανεξετάσουμε τη θέση της Τουρκίας σχετικά με την ένταξη της στην ΕΕ
Η Τουρκία δεν μπορεί να περιμένει απεριόριστα
Ο Πρόεδρος Tayyip Erdogan δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι η Τουρκία θα επανεξετάσει τη θέση της σχετικά με την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση αν συνεχίσει να περιμένει πολύ περισσότερο και αν η σημερινή εχθρική νοοτροπία ορισμένων κρατών μελών επιμείνει.
Ο Erdogan δήλωσε ότι η σημερινή (25/4/2017) απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ηγετικό όργανο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, να τεθεί η Τουρκία σε λίστα παρακολούθησης ήταν «εντελώς πολιτική» και η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει την απόφαση.
Είπε ότι ήταν έτοιμος να θέσει το ζήτημα της ένταξης στην ΕΕ σε δημοψήφισμα και ότι η Τουρκία δεν μπορεί να περιμένει απεριόριστα μετά από 54 χρόνια στην πόρτα.
«Αν δεν ενεργήσουν ειλικρινά, πρέπει να βρούμε μια διέξοδο. Γιατί να θέλουμε πλέον; Μιλάμε για 54 χρόνια», ανέφερε σε συνέντευξή του στο προεδρικό μέγαρο της Άγκυρας.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο ζήτησε από τους ανθρώπους της και ψήφισαν υπέρ του Brexit ... Είναι ήρεμοι, περπατούν προς ένα νέο μέλλον και το ίδιο έκανε και η Νορβηγία ... και το ίδιο ισχύει και για την Τουρκία. "
Ο Erdogan επεσήμανε τις γαλλικές προεδρικές εκλογές, στις οποίες η ακροδεξιά Marine Le Pen απείλησε να βγάλει τη Γαλλία από την Ευρωπαϊκή Ένωση και δήλωσε ότι το μπλοκ ήταν στα πρόθυρα της διάλυσης.
«Μία ή δύο χώρες δεν μπορούν να κρατήσουν την ΕΕ ζωντανή. Χρειάζεται μια χώρα όπως η Τουρκία, μια διαφορετική χώρα που συμβολίζει μια διαφορετική πίστη, αυτό θα τους έκανε πολύ ισχυρούς », κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος.
Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση στη Συρία εφόσον παραμένει πρόεδρος ο Μπασάρ Αλ Άσσαντ.
«Ο Άσσαντ δεν είναι η διέξοδος για μια λύση στη Συρία.Η Συρία πρέπει να απελευθερωθεί από τον Άσσαντ για να υπάρξει μια λύση».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης