Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Έως και 3,7 δισ. δολ. εξοικονόμησαν οι επιχειρήσεις της Fortune 500 από τη χρήση καθαρής ενέργειας το 2016

ΗΠΑ: Έως και 3,7 δισ. δολ. εξοικονόμησαν οι επιχειρήσεις της Fortune 500 από τη χρήση καθαρής ενέργειας το 2016
Οι εταιρείες αγόρασαν 2,5 γιγαβάτ καθαρής ενέργειας πέρυσι και ανεβάζουν τους στόχους για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Σχεδόν οι μισές από τις μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες έχουν καθιερώσει στόχους για τον εφοδιασμό τους με καθαρή ενέργεια σύμφωνα με έκθεση που παρουσίασαν σήμερα Τρίτη 25 Απριλίου 2017 επενδυτές και περιβαλλοντικές ομάδες, όπως το World Wildlife Fund.
Σύμφωνα με το Bloomberg, δεν είναι μόνο οι μεγαλύτερες εταιρείες των ΗΠΑ που έχουν στραφεί στην καθαρή ενέργεια.
Το 44% των 100 μικρότερων εταιρειών του Fortune 500 έχουν επίσης θέσει στόχους, έναντι 25% το 2014 και 48% του συνόλου της λίστας.
Πολλοί διαπιστώνουν ότι η ανανεώσιμη ενέργεια δεν είναι μόνο καθαρότερη, αλλά είναι επίσης συχνά φθηνότερη.
Περίπου 190 εταιρίες του Fortune 500 ανέφεραν συνολικά περίπου 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια ετήσια εξοικονόμηση, σύμφωνα με το Power Forward 3.0, μια έκθεση των WWF, Ceres, Calvert Research & Management και CDP.
«Δεν μιλάμε πλέον για πληροφορίες», δήλωσε σε συνέντευξη ο Marty Spitzer, διευθυντής του WWF για το κλίμα και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ουάσινγκτον.
«Μιλάμε για μεγάλες, μεγάλες αποταμιεύσεις».
Οι πιθανοί στόχοι εξοικονόμησης και βιωσιμότητας ώθησαν τις εταιρείες να αγοράσουν περίπου 3,7 γιγαβάτ ενέργειας από καθαρές πηγές ενέργειας το 2015 και άλλα 2,5 gigawatts πέρυσι, σχεδόν όλα από αιολική και ηλιακή ενέργεια, σύμφωνα με το Bloomberg New Energy Finance.
Οι εταιρείες τεχνολογίας είναι μεταξύ των μεγαλύτερων αγοραστών καθαρής ενέργειας.
Το Alphabet Inc. της Google αναμένεται να τροφοδοτηθεί αποκλειστικά από καθαρή ενέργεια φέτος.
Τον Ιανουάριο, η Apple Inc. συμφώνησε να αγοράσει την παραγωγή από ένα προτεινόμενο ηλιακό συγκρότημα των 200 μεγαβάτ στη Νεβάδα για να ενισχύσει την ενέργεια ενός κέντρου δεδομένων στο Ρίνο της Νεβάδα.
Και η Salesforce.com Inc., εταιρεία επιχειρηματικού λογισμικού που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, δήλωσε αυτό το μήνα ότι έχει φθάσει σε μηδενικό επίπεδο τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου μηδενός.
Αλλά δεν είναι πλέον μόνο εταιρείες τεχνολογίας.
Περίπου το 63% των εταιρειών της λίστας Fortune 100 έχουν θέσεις στόχους καθαρότερης ενέργειας, σύμφωνα με την έκθεση.
Οι στόχοι αυτοί περιλαμβάνουν δεσμεύσεις για τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου και την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Οι 190 εταιρείες του Fortune 500 ανέφεραν μειώσεις εκπομπών ισοδύναμες με τη μετατροπή 45 μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα για ένα έτος, σύμφωνα με την έκθεση ενώ 23 έχουν στόχους για 100% ανανεώσιμη ενέργεια.

Πηγή: www.worldenerygynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης