Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανεβάζει το θερμόμετρο ο Trump - «Δε φοβάμαι έναν εμπορικό πόλεμο με τον Καναδά»

Ανεβάζει το θερμόμετρο ο Trump - «Δε φοβάμαι έναν εμπορικό πόλεμο με τον Καναδά»
Ο Ρεπουμπλικάνος απάντησε ουσιαστικά στον Καναδό πρωθυπουργό, ο οποίος νωρίτερα δεσμεύθηκε να σταθεί υπέρ των συμφερόντων της χώρας του
Ανεβάζει επικίνδυνα το θερμόμετρο με τη γειτονική χώρα των Η.Π.Α. ο Πρόεδρος Donald Trump, δηλώνοντας σήμερα, 25 Απριλίου 2017, πως δε θα «φοβηθεί» έναν εμπορικό πόλεμο με τον Καναδά.
Ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος απάντησε ουσιαστικά στον Καναδό πρωθυπουργό Justin Trudeau, ο οποίος νωρίτερα δεσμεύθηκε να σταθεί υπέρ των συμφερόντων της χώρας του, αφού οι Η.Π.Α. επέβαλαν νέα τιμολόγια για την ξυλεία και οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών κλιμακώθηκαν, στέλνοντας το εγχώριο δολάριο σε χαμηλό 14μηνο.
Ενώ το νόμισμα υποτιμήθηκε, οι μετοχές σε καναδικές ξυλουργικές εταιρείες αυξήθηκαν, καθώς το επίπεδο των νέων τιμολογίων ανέβηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από αυτό που οι επενδυτές περίμεναν.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλλουν προκαταρκτικές αντεπιδοτήσεις κατά 20% επί των εισαγωγών καναδικής ξυλείας από μαλακό ξύλο, δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου Wilbur Ross, κλιμακώνοντας μια μακρόχρονη εμπορική διαμάχη μεταξύ των δύο γειτόνων.
Η κίνηση, η οποία επηρεάζει εισαγωγές του κατασκευαστικού υλικού ύψους περίπου 5,66 δισ. δολαρίων, θέτει έναν τεταμένο τόνο καθώς οι δύο χώρες και το Μεξικό προετοιμάζονται να επαναδιαπραγματευτούν την -23 ετών- συμφωνία των Βορειοαμερικανικών Ελεύθερων Συναλλαγών ετών.
Μιλώντας σε μια εταιρεία τεχνολογίας στο Οντάριο, ο Trudeau δήλωσε ότι θα υπερασπιστεί το εθνικό συμφέρον και οι συνάδελφοι του υπουργικού συμβουλίου ήταν έτοιμοι να μιλήσουν στα μέσα ενημέρωσης για να σκιαγραφήσουν τις πιθανές απαντήσεις του Καναδά στα τιμολόγια αργότερα μέσα στην ημέρα.
«Η στάση μου για τα συμφέροντα του Καναδά είναι η δουλειά μου, είτε είναι μαλακό ξύλο είτε λογισμικό» είπε ο κ. Trudeau, προκαλώντας χειροκροτήματα και επευφημίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης