Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κάτω από 4% το ποσοστό ανεργίας στην Κίνα, για πρώτη φορά μετά το 2002

tags :
Κάτω από 4% το ποσοστό ανεργίας στην Κίνα, για πρώτη φορά μετά το 2002
Η Κίνα δημιούργησε 3,34 εκατομμύρια θέσεις εργασίας το α' 3μηνο 2017
Το επίσημα καταγεγραμένο ποσοστό ανεργίας της Κίνας μειώθηκε σε χαμηλό 14 ετών κατά 3,97% το πρώτο τρίμηνο του 2017, ακόμη και όταν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεσμεύονται να μειώσουν τις θέσεις εργασίας σε βιομηχανίες με πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα.
Το Υπουργείο Ανθρωπίνων Πόρων και Κοινωνικών Ασφαλίσεων δημοσίευσε τα στοιχεία σε μια ενημέρωση σήμερα (25/4/2017) στο Πεκίνο.
Ένα άλλο ποσοστό ανεργίας, που βασίζεται σε έρευνες σε μεγάλες πόλεις για μεγαλύτερη ακρίβεια, υποχώρησε κάτω από 5% τον Μάρτιο, δήλωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία την περασμένη εβδομάδα.
Η αγορά εργασίας «συνέχισε μια τάση σταθεροποίησης και βελτίωσης», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου κατά την ενημέρωση.
Η ζήτηση για εργαζόμενους στον τομέα της μεταποίησης αυξήθηκε ταχύτερα από ό, τι η αύξηση της ζήτησης εργασίας σε όλες τις βιομηχανίες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.
Ενώ το ποσοστό ανεργίας είναι γνωστό ότι μεταβάλλεται ελάχιστα με τους οικονομικούς κύκλους και οι στατιστικοί αξιωματούχοι δουλεύουν σε μια νεότερη και ακριβέστερη εκδοχή βασισμένη στην έρευνα, η μείωση της ανεργίας συμπίπτει με την οικονομική ανάπτυξη που καταγράφει την πρώτη back-to-back τριμηνιαία αύξηση σε δύο χρόνια.
Η Κίνα δημιούργησε 3,34 εκατομμύρια θέσεις εργασίας το α' 3μηνο 2017, με ρυθμό να υπερβεί το στόχο της κυβέρνησης για 11 εκατομμύρια για το τρέχον έτος.
Ωστόσο, η κατάσταση της απασχόλησης φέτος παραμένει δύσκολη.
Υπάρχει μακροχρόνια έλλειψη ειδικευμένων εργαζομένων σε ορισμένους νεώτερους, αναβαθμισμένους τομείς, ενώ οι ηλικιωμένοι εργαζόμενοι χαμηλής ειδίκευσης και οι νέοι πτυχιούχοι δυσκολεύονται να αποκτήσουν θέσεις εργασίας, σύμφωνα με το υπουργείο.
Το αστικό ποσοστό εγγραμμένου πληθυσμού ανεργίας παρέμεινε μεταξύ 4% και 4,3% από τα τέλη του 2002 έως το τέλος του 2016 και παρέμεινε αμετάβλητο στο 4,1% από το 2010 έως το 2013, ακόμη και όταν η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε κατά την ίδια περίοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης