Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Στον αέρα μια ακόμα προεκλογική δέσμευση – Εκτός προϋπολογισμού το τείχος με το Μεξικό

tags :
Trump: Στον αέρα μια ακόμα προεκλογική δέσμευση – Εκτός προϋπολογισμού το τείχος με το Μεξικό
Αγώνας δρόμου για την χρηματοδότηση μέρους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης
Μια ακόμα προεκλογική δέσμευση του Donald Trump, αυτή αναφορικά με το κτίσιμο τείχους στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού φαίνεται να ματαιώνεται καθώς αποφασίστηκε το έργο αυτό να μην χρηματοδοτηθεί από τον προϋπολογισμό την ώρα που γίνεται αγώνας δρόμου έτσι ώστε έως την Παρασκευή να καλυφθεί μέρος των αναγκών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
Οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο είχαν προειδοποιήσει ότι εάν η κυβέρνηση επιμείνει να ζητά ομοσπονδιακά κονδύλια για το τείχος, περίπου 1,5 δισ. δολάρια στην παρούσα φάση, τότε θα καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό.
Υπό την πίεση αυτή ο Trump αποφάσισε να εγκαταλείψει την απαίτησή του σχετικά με την πρόβλεψη κονδυλίου για την κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, στον προϋπολογισμό των ΗΠΑ.
Σημειώνεται ότι η σχετική προθεσμία χρηματοδότησης πολλών ομοσπονδιακών υπηρεσιών λήγει την Παρασκευή το βράδυ, ενώ όλα και περισσότερα μέλη του Κογκρέσου συμφωνούν στην ψήφιση μίας σύντομης παράτασης του προϋπολογισμού, έστω και για μία εβδομάδα, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις.
Η χρονική αυτή επέκταση του προϋπολογισμού θα δώσει το απαραίτητο περιθώριο για διαβουλεύσεις ως προς την επίλυση άλλων νομοθετικών ζητημάτων που εκκρεμούν και θα επιτρέψουν την χρηματοδότηση της αμερικανικής κυβέρνησης μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου..
Πάντως ο Trump σε μήνυμα του στο twitter υποστήριξε ότι δεν εγκαταλείπει το κτίσιμο του τείχους, αναφέροντας: «Μην πιστεύετε τα ψεύτικα ΜΜΕ που σας λένε ότι άλλαξα άποψη για το τείχος.
Θα γίνει γιατί με αυτό τον τρόπο θα σταματήσει το εμπόριο ναρκωτικών, λευκής σαρκός κλπ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης