Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Το συριακό καθεστώς βρίσκεται πίσω από την επίθεση με χημικά όπλα στο Ιντλίμπ

Γαλλία: Το συριακό καθεστώς βρίσκεται πίσω από την επίθεση με χημικά όπλα στο Ιντλίμπ
Οι υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας απέρριψε τους ισχυρισμούς του Assad ότι τα χμηικά άνηκαν σε ομάδες τζιχαντιστών
Στο συμπέρασμα ότι οι δυνάμεις του προέδρου Bashar Al Assad ευθύνονται για την πρόσφατη επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία κατέληξαν οι γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών, μέσω αναλυτικής έκθεσης που εξέδωσαν σήμερα (26/4) για το εν λόγω ζήτημα.
Συγκεκριμένα, η εξασέλιδη έκθεση, η οποία συντάχθηκε από γαλλικές στρατιωτικές ομάδες και υπηρεσίες πληροφοριών, τόνισε ότι με βάση τα δείγματα που έλαβε από το έδαφος της περιοχής και από τα θύματα, αποδεικνύεται η χρήση του αερίου σαρίν, το οποίο παράγεται από τη συριακή κυβέρνηση.
"Οι γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών θεωρούν ότι μόνο ο Bashar Al Assad, καθώς και ορισένοι κύκλοι επιρροής του, θα μπορούσαν να δώσουν εντολή για τη χρήση χημικών όπλων", ανέφερε μεταξύ άλλων η έκθεση.
Παράλληλα, πρόσθεσαν ότι οι ομάδες τζιχαντιστών που βρίσκονται στην περιοχή δεν είχαν την ικανότητα να αναπτύξουν τέτοιου είδους όπλα και να πραγματοποιήσουν σχετική επίθεση, ενώ το ισλαμικό κράτος δε φαίνεται να ήταν παρόν στην περιοχή.
Με αυτόν τον τρόπο, οι γαλλικές υπηρεσίες απορρίπτουν πλήρως τους ισχυρισμούς του Assad ότι τα χημικά άνηκαν σε τρομοκρατικές ομάδες και ότι η απόδοση ευθυνών προς το πρόσωπό του αποτελεί προσπάθεια στοχοποίησής του από τη Δύση.
Υπενθυμίζουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Jean-Marc Ayrault, είχε προαναγγήλει την εν λόγω έκθεση, η οποία θα παρείχε αδιάψευστα στοιχεία που θα αποδεικνύουν την ενοχή του Assad.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης