Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η αρμάδα των ΗΠΑ δεν μπορεί να καταρρίψει τους πυραύλους του Kim Jong Un

Bloomberg: Η αρμάδα των ΗΠΑ δεν μπορεί να καταρρίψει τους πυραύλους του Kim Jong Un
To αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson και τα καταδρομικά αεροσκάφη που το συνοδεύουν, αναμένεται να φτάσουν στην κορεατική χερσόνησο εντός της εβδομάδας
H αμερικανική αρμάδα η οποία κατευθύνεται στην κορεατική χερσόνησο προκειμένου να αντιμετωπίσει τις απειλές του ηγέτη της Β. Κορέας, Kim Jong Un, έχει ένα βασικό μειονέκτημα, σύμφωνα με το Bloomberg: Δεν έχει δυνατότητα να καταρρίψει βαλλιστικούς πυραύλους!
To αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson και τα καταδρομικά αεροσκάφη που το συνοδεύουν, αναμένεται να φτάσουν στην κορεατική χερσόνησο εντός της εβδομάδας, πλήρως εξοπλισμένο, με πυραύλους Tomahawk.
Ωστόσο δεν έχει τη δυνατότητα κατάρριψης βαλλιστικών πυραύλων, γεγονός που σημαίνει ότι η προβεβλημένη επίδειξη ισχύος του Trump έχει ένα σημαντικό κενό, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Οι εντάσεις στη χερσόνησο αυξήθηκαν καθώς ο πρόεδρος Donald Trump βρίσκεται αντιμέτωπος με τη συνεχή ανάπτυξη του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας.
O Trump έχει δηλώσει ότι δεν θα επιτρέψει στη Βόρεια Κορέα να αναπτύξει πυρηνικό όπλο ικανό να φτάσει στις ΗΠΑ και γι αυτό τον λόγο στέλνει την αμερικανική αρμάδα στην περιοχή, την οποία ο Kim απειλεί να καταστρέψει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης