Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Welle: Υπό μεγάλη πίεση ο Schulz – Ανοίγει η «ψαλίδα» με τη Merkel στις δημοκοπήσεις

Deutsche Welle: Υπό μεγάλη πίεση ο Schulz – Ανοίγει η «ψαλίδα» με τη Merkel στις δημοκοπήσεις
Η προεκλογική «μάχη» στη χώρα φουντώνει, ενόψει δύο τοπικών εκλογικών αναμετρήσεων πριν την 24η Σεπτεμβρίου 2017...
Υπό μεγάλη πίεση βρίσκεται ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατών Martin Schulz, καθώς βλέπει την δημοσκοπική «ψαλίδα» με την Angela Merkel να ανοίγει ολοένα και περισσότερο, σχολιάζει σε σχετικό της δημοσίευμα η Deutsche Welle.
Το γερμανικό κανάλι επισημαίνει πως η προεκλογική «μάχη» στη χώρα φουντώνει, ενόψει δύο τοπικών εκλογικών αναμετρήσεων πριν την 24η Σεπτεμβρίου 2017 (ημέρα εκλογών για την Καγκελαρία).
Η πρώτη γίνεται στο κρατίδιο Fleckvieh Holstein, την 7η Μαΐου
Εδώ ο κ. Schulz συνεχίζει τον προεκλογικό αγώνα και δεν αφήνει ευκαιρία να πάει χαμένη.
Με επισκέψεις όπως σε μια μικρή επιχείρηση καπνίσματος ψαριών ή αργότερα μια βιοτεχνία αντλιών, ο αρχηγός του SPD θέλει να στηρίξει το κόμμα, καθώς τα προγνωστικά δίνουν οριακή διαφορά ανάμεσα στο SPD και την Χριστιανική Ένωση CDU/CSU.
Η δεύτερη εκλογική μάχη ακολουθεί μια εβδομάδα αργότερα, στις 14 Μαΐου, στο πολυπληθέστερο κρατίδιο της Γερμανίας, τη Ρηνανία Βεστφαλία.
Και εδώ ορισμένες σφυγμομετρήσεις προκαλούν μεγάλο εκνευρισμό στο στρατόπεδο των Σοσιαλδημοκρατών.
Και οι δύο εκλογικές αναμετρήσεις έχουν τεράστια σημασία για τον κ. Schulz.
Μετά την ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα από ένα μέτριο 30% που πήρε το κόμμα του στις τοπικές εκλογές του Saar, βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση.
Το δείχνουν και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύει στο σημερινό της φύλλο η Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Πάνω από ένα μήνα από την πανηγυρική εκλογή του ως πρόεδρος του κόμματος με το απόλυτο ποσοστό του 100% μεγαλώνει το προβάδισμα της Χριστιανικής Ένωσης.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Δημοσκοπήσεων Allensbach, CDU και CSU αύξησαν το ποσοστό τους κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες και έφτασαν στο 36%, ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα μείωσε αντίστοιχα το δικό της κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες στο 31%.

Στις 3 Σεπτεμβρίου το debate

Πολιτικοί παρατηρητές σημειώνουν την έλλειψη διαφάνειας στο προεκλογικό πρόγραμμα των Σοσιαλδημοκρατών.
Εκτός από το γενικό σύνθημα για περισσότερη δικαιοσύνη, ο Martin Schulz δεν έχει ακόμη αποκαλύψει πως αυτό θα μετουσιωθεί σε συγκεκριμένα μέτρα.
Μέχρι στιγμής έχει ταχθεί υπέρ της συνέχισης καταβολής του επιδόματος ανεργίας σε όσους μετεκπαιδεύονται, ενώ εξήγγειλε ένα σύγχρονο φορολογικό πλαίσιο για την ελάφρυνση των μικρομεσαίων στρωμάτων.
Απαντήσεις δεν έδωσε ο πρώην πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ούτε και στο Κίελο.
Υπό τις θετικές εντυπώσεις στις βιοτεχνίες καπνίσματος ψαριών και κατασκευής αντλιών ο πρόεδρος του SPD περιορίστηκε να πλέξει το εγκώμιο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
«Εδώ δημιουργούνται θέσεις εργασίες την ώρα που τα “μεγαθήρια” καταργούν θέσεις».
Την ίδια ώρα ανακοινώθηκε ότι το μοναδικό debate αυτών των εκλογών ανάμεσα στην καγκελάριο και τον κύριο αντίπαλό της θα γίνει στις 3 Σεπτεμβρίου, τρεις εβδομάδες πριν τις βουλευτικές εκλογές.
Οι τέσσερις μεγαλύτεροι τηλεοπτικοί σταθμοί, ARD, ZDF, RTL και SAT 1, που εξέδωσαν σχετικές ανακοινώσεις, θα το μεταδώσουν παράλληλα.
Η διαδικασία είναι καινούργια.
Θα δημιουργηθούν δύο ζευγάρια τηλεοπτικών παρουσιαστών από τους σταθμούς που θα θέσουν ερωτήσεις επί 45 λεπτά το κάθε ζευγάρι.
Για τα θέματα συζήτησης θα υπάρξει προσυνεννόηση.
Για όλα τα υπόλοιπα, όπως προετοιμασία, τόπος του debate, τεχνικός εξοπλισμός και διαδικασία, είναι υπεύθυνοι και οι τέσσερις σταθμοί.
Κριτική ασκήθηκε από το κόμμα των Πρασίνων για τη μη συμμετοχή κι άλλων κομμάτων, επισημαίνει η Deutsche Welle…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης