Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας – Στο 8% το βασικό

Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας – Στο 8% το βασικό
Η Τράπεζα επισήμανε πως τα πρόσφατα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν, αποδεικνύουν μία σταδιακή ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα
Αμετάβλητο στο 8% διατήρησε το διατραπεζικό επιτόκιο (repo) η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας, μετά τη σημερινή (26 Απριλίου 2017) της συνεδρίαση, διαμηνύοντας πως η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής θα συνεχιστεί μέχρι ο πολύ υψηλός πληθωρισμός (στο 11%!) να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα.
Παράλληλα, η Τράπεζα αύξηση εκ νέου το επιτόκιο παροχής ρευστότητας κατά 50 μονάδες βάσης, στο 12,25%, ένα ποσοστό που αποτελεί το υψηλότερο από το 2015.
Σημειώνεται πως οι αναλυτές ανέμεναν το παραπάνω επιτόκιο να μείνει αμετάβλητο.
Το επιτόκιο δανεισμού προς την τράπεζα έμεινε αμετάβλητο στο 7,25%, όπως και το επιτόκιο δανεισμού μίας ημέρας, στο 9,25%.
Η Τράπεζα επισήμανε πως τα πρόσφατα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν, αποδεικνύουν μία σταδιακή ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα.
Το διατραπεζικό επιτόκιο έμεινε αμετάβλητο εν μέσω απειλών από τον Recep Tayyip Erdogan, ο οποίος εξαπολύει «πυρά» εναντίον της Τράπεζας για τα υψηλά επιτόκια, ειδικά μετά την αύξηση 50 μονάδων βάσης τον περασμένο Νοέμβριο (για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια).
Στον απόηχο της απόφασης η λίρα ενισχύεται κατά 0,4% έναντι του αμερικανικού δολαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης