Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Ο πρόεδρος Putin δεν είναι δικηγόρος του Assad, αλλά υπερασπιστής του Διεθνούς Δικαίου

Κρεμλίνο: Ο πρόεδρος Putin δεν είναι δικηγόρος του Assad, αλλά υπερασπιστής του Διεθνούς Δικαίου
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, επανέλαβε ότι κανένας άλλος δε μπορεί να καθορίσει το μέλλον της Συρίας, περάν του ίδιου του λαού της
Στο γεγονός ότι ο ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δεν είναι δικηγόρος του σύρου ομολόγου του Bashar Al Assad, αλλά υπερασπιστής του Διεθνούς Δικαίου, αναφέρθηκε σήμερα (26/4) το Κρεμλίνο, μέσω του εκπροσώπου του Dmitry Peskov.
Συγκεκριμένα, σε ότι αφορά τη στήριξη προς το καθεστώς Assad, ο Peskov τόνισε ότι "η θέση της Ρωσίας και του προέδρου Putin δεν άλλαξε, παραμένοντας συνεπής και γνωστή", ενώ αναφέρθηκε εν συνεχεία και στο ρόλο που διαδραματίζει ο ρώσος πρόεδρος στο εν λόγω ζήτημα.
"Ο Putin, ο οποίος δεν είναι δικηγόρος του Assad, είναι υποστηρικτής του Διεθνούς Δικαίου και υπερασπιστής του Διεθνούς Δικαίου", ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Peskov.
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου κατέστησε σαφές ότι το μέλλον της Συρίας "δε μπορεί να καθοριστεί ούτε στην Άγκυρα, ούτε στην Ουάσινγκτον, ούτε στο Παρίσι, το Βερολίνο και τη Μόσχα", καθώς κάτι τέτοιο θα το καθορίσει "ο συριακός λαός".
Σημειώνεται ότι σε ξεχωριστή ανακοίνωση νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με την πρόσφατη επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία, τονίζοντας ότι η πλευρά της Ουάσινγκτον δεν έχει παραδώσει στη Μόσχα τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία των ερευνών, μέσω των οποίων η Δύση κατηγορεί τον Assad για το εν λόγω περιστατικό.
"Δε μπορούμε να λειτουργούμε με βάση την αρχή της εμπιστοσύνης, καθώς χρειάζεται και η αρχή της επαλήθευσης", ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια της ανκοίνωσης του ρωσικού ΥΠΕΞ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης