Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε κίνδυνο 4.000 θέσεις εργασίας της Deutsche Bank στο Λονδίνο, μετά το Brexit

tags :
Σε κίνδυνο 4.000 θέσεις εργασίας της Deutsche Bank στο Λονδίνο, μετά το Brexit
«Για να εξυπηρετήσουμε έναν πελάτη της ΕΕ, θα πρέπει να είμαστε εγκατεστημένοι στην ΕΕ»
Περίπου 4.000 θέσεις εργασίας της Deutsche Bank στο Λονδίνο βρίσκονται σε κίνδυνο, καθώς η κορυφαία γερμανική τράπεζα θα πρέπει να μετακινηθεί τα γραφεία της σε  άλλες πόλεις της ΕΕ, μετά την απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση.  
«Για να εξυπηρετήσουμε έναν πελάτη της ΕΕ, θα πρέπει να είμαστε εγκατεστημένοι στην ΕΕ», είπε η Sylvie Matherat, κορυφαίο στέλεχος της Deutsche Bank
Θα μπορούσαν να επηρεαστούν περισσότερες θέσεις εργασίας, σημείωσε.
Η Deutsche Bank, η οποία απασχολεί περίπου 9.000 υπαλλήλους στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων 7.000 στο Λονδίνο, χρειάζεται περισσότερη σαφήνεια στις εξελίξεις με τη Βρετανία πριν προβεί σε τελική απόφαση, τόνισε η Matherat.
Η αβεβαιότητα που προκλήθηκε από την απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση ώθησε τις τράπεζες να εξετάσουν το ενδεχόμενο δημιουργίας νέων γραφείων σε χώρες της ΕΕ για να εξασφαλίσουν συνεχή πρόσβαση στους πελάτες τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το Λονδίνο θα μπορούσε να χάσει 10.000 θέσεις εργασίας στις τράπεζες και 20.000 θέσεις σε  χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, καθώς οι πελάτες μεταφέρουν περιουσιακά στοιχεία εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου μετά το Brexit.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης