Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Οι Συντηρητικοί (49%) προηγούνται των Εργατικών (26%) με 23 μονάδες διαφορά

tags :
Βρετανία: Οι Συντηρητικοί (49%) προηγούνται των Εργατικών (26%) με 23 μονάδες διαφορά
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May έχει πολύ μεγαλύτερη υποστήριξη από τον ηγέτη των Εργατικών Jeremy Corbyn και είναι αρκετά πιθανό να κερδίσει μεγάλη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο των 650 εδρών
Σχεδόν διπλάσια ποσοστά έχουν οι Βρετανοί Συντηρητικοί της Theresa May από τους Εργατικούς, ενόψει των πρόωρων εκλογών της 8ης Ιουνίου 2017, σύμφωνα με τηλεφωνική δημοσκόπηση της Ιpsos Mori, που διεξήχθη το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου 2017. 
Το προβάδισμα των Συντηρητικών έναντι των Εργατικών φτάνει το 23% σημειώνοντας άνοδο σε σχέση με το 22% της προηγούμενης έρευνας. 
Οι Συντηρητικοί έχουν ποσοστά, παρόμοια με εκείνα της πρώην πρωθυπουργού Margaret Thatcher πριν από την ιστορική νίκη της το 1983.
Τότε η «Σιδηρά Κυρία» της βρετανικής πολιτικής σκηνής είχε καταστεί ιδιαίτερα δημοφιλής μετά τον πόλεμο κατά της  Αργεντινής στα Φόκλαντ και είχε κερδίσει 144 έδρες στο Κοινοβούλιο.
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May έχει πολύ μεγαλύτερη υποστήριξη από τον ηγέτη των Εργατικών Jeremy Corbyn και είναι αρκετά πιθανό να κερδίσει μεγάλη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο των 650 εδρών.
Το κόμμα της May συγκεντρώνει το 49% των προτιμήσεων  κερδίζοντας 6% σε σχέση με τον Μάρτιο 2017.
Το κόμμα των Εργατικών φτάνει το 26%, χάνοντας τέσσερις μονάδες.
Οι  Φιλελεύθεροι Δημοκράτες βρίσκονται στο 13% με το ποσοστό τους  αμετάβλητο στο 13% ενώ το Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου, μειωμένο κατά 2% μόλις αγγίζει το 4%.
Το 61% των ψηφοφόρων θεωρεί τη May πιο κατάλληλη για πρωθυπουργό από το 23%, που επιλέγει τον ηγέτη των Εργατικών Jeremy Corbyn.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης