Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα έσωσε το Πακιστάν χορηγώντας του δάνεια ύψους 1,2 δισ. δολαρίων

tags :
Η Κίνα έσωσε το Πακιστάν χορηγώντας του δάνεια ύψους 1,2 δισ. δολαρίων
Επένδυση 52 δισ. δολαρίων σε υποδομές ετοιμάζει το Πεκίνο
Η Κίνα αύξησε την περασμένη χρονιά την οικονομική στήριξη προς το Πακιστάν, χορηγώντας δάνεια πάνω από 1 δισ. δολάρια για να βοηθήσει την γειτονική χώρα.
Αξιωματούχοι δήλωσαν στους Financial Times, κινεζικές τράπεζες προσέφεραν δάνεια 900 εκατ. δολαρίων το 2016 και 300 εκατ. τους πρώτους τρεις μήνες του έτους.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, τα δάνεια διάσωσης αποκαλύπτουν τη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται το Πακιστάν, με τα συναλλαγματικά αποθέματα να έχουν εξανεμιστεί από την αύξηση των εισαγωγών και τη μείωση των εξαγωγών. Η οικονομική βοήθεια της Κίνας καταδεικνύει επίσης τη στενή σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες, σε μια εποχή που οι εντάσεις με τις ΗΠΑ έχουν οξυνθεί.
Εν τω μεταξύ, το Πεκίνο ετοιμάζεται να επενδύσει 52 δισ. δολάρια στο Πακιστάν για την κατασκευή αυτοκινητόδρομων, ενεργειακών αγωγών και εγκαταστάσεων παραγωγής ενέργειας.
Στοιχεία από την Τράπεζα του Πακιστάν δείχνουν ότι η χώρα είχε καθαρά συναλλαγματικά αποθέματα 17,1 δισ. δολάρια στο τέλος Φεβρουαρίου, έναντι 18,9 δισ. δολάρια στο τέλος Οκτωβρίου και 25 δισ. δολάρια αρκετά χρόνια πριν.
Η μείωση των αποθεμάτων έχει αναγκάσει τη χώρα να αναζητήσει έκτακτα δάνεια από εξωτερικές πηγές για να αποπληρώσει παλιότερα δάνεια σε ξένο νόμισμα.
«Η Κίνα παρακολουθεί στενά την οικονομική μας πορεία και είναι πρόθυμη να μας βοηθήσει όποτε χρειάζεται» δήλωσε Πακιστανός αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης