Τελευταία Νέα
Διεθνή

Melenchon: Μην ψηφίσετε Le Pen στον β΄γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών (7/5/2017)

tags :
Melenchon: Μην ψηφίσετε Le Pen στον β΄γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών (7/5/2017)
Η εντολή του Melenchon αφορά αποκλειστικά τα μέλη του κόμματος που είχαν εγγραφεί πριν από τον πρώτο γύρο των εκλογών
Ο αριστερός υποψήφιος Jean Luc Melenchon, ο οποίος κατετάγη τέταρτος στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών (23/4/2017) με σχεδόν το 20% των ψήφων έδωσε πολιτική κατεύθυνση στα μέλη του κόμματός του ενόψει της επαναληπτικής ψηφοφορίας στις 7 Μαΐου 2017.
«Κανένα από τα μέλη του κόμματός μας», δεν θα ψηφίσουν τη Le Pen στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών δήλωσε σήμερα (26/4/2017) ο Melenchon.   
Η εντολή του Melenchon αφορά αποκλειστικά τα μέλη του κόμματος που είχαν εγγραφεί πριν από τον πρώτο γύρο των εκλογών και εμπεριέχει τρεις επιλογές: Λευκό, Macron και αποχή. 
Ο Melenchon πάντως πρόσθεσε ότι, δεν εγκρίνει τις πολιτικές ούτε του Macron, ούτε της Le Pen ενώ κατά την προεκλογική του εκστρατεία ήταν ιδιαίτερα επικριτικός τόσο για τον ανεξάρτητο υποψήφιο, όσο και για τη Le Pen.
«Στο δεύτερο γύρο έχουμε την υποψήφια της άκρας δεξιάς ενάντια στον υποψήφιο των τραπεζών», είπε χαρακτηριστικά.
Πάντως ο Melenchon υιοθετεί παρόμοιες πολιτικές για την προστασία των εργαζομένων και την αντι-παγκοσμιοποίηση με εκείνες της Le Pen και  δημοσκοπήσεις αναφέρουν ότι κάποιοι από τους υποστηρικτές του θα μπορούσαν να επιλέξουν την υποψήφια του Εθνικού Μετώπου στον δεύτερο γύρο.
Ωστόσο Melenchon και Le Pen διαφέρουν ριζικά ως προς το μεταναστευτικό και το θέμα του Ισλάμ.
«Εξ ορισμού, η Γαλλία  είναι συνδεδεμένη με τις αρχές της ελευθερίας, της ισότητας και της αδελφοσύνης. Ως εκ τούτου, ψήφος για την υποψήφια της άκρας δεξιάς δεν είναι επιλογή μας», τόνισε ο Melenchon.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης