Τελευταία Νέα
Διεθνή

JP Morgan: Απίθανο να «περάσει» από το Κογκρέσο η φορολογική μεταρρύθμιση του Trump

tags :
JP Morgan: Απίθανο να «περάσει» από το Κογκρέσο η φορολογική μεταρρύθμιση του Trump
Aξίζει να σημειωθεί πως οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν την πλειοψηφία στη Γερουσία και στη Βουλή των Αντιπροσώπων
Ως «σχεδόν απίθανο» χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο να εγκριθεί από το αμερικανικό Κογκρέσο η φορολογική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης του Donald Trump, στον απόηχοι των σημερινών (26 Απριλίου 2017) εξαγγελιών του Steven Mnuchin.
Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν την πλειοψηφία στη Γερουσία και στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Η αμερικανική τράπεζα αναφέρει μεταξύ άλλων πως οι μειώσεις των φορολογικών συντελεστών θα αυξήσουν απότομα το έλλειμμα στον αμερικανικό προϋπολογισμό, παρά την πεποίθηση του υπουργείο Οικονομικών πως τα χαμένα έσοδα θα αντισταθμιστούν από την ανάπτυξη.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα η αμερικανική κυβέρνηση πρότεινε φορολογικό συντελεστή ύψους 15%, από 35% που είναι ο τρέχον, για τις επιχειρήσεις των Η.Π.Α., στο πλαίσιο της πολυπόθητης σχετικής μεταρρύθμισης που έχει υποσχεθεί προεκλογικά και μετεκλογικά ο Πρόεδρος Donald Trump.
Τις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin.
Την ανακοίνωση του νομοσχεδίου είχε προαναγγείλει γι’ αυτήν την εβδομάδα ο ίδιος ο κ. Trump.
Αφού διαβεβαίωσε πως το φορολογικό αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της αμερικανικής κυβέρνησης, ο κ. Mnuchin τόνισε πως περαιτέρω στοιχεία θα απελευθερωθούν αργότερα σήμερα, ενώ αποκάλεσε τη μεταρρύθμιση ως «τη μεγαλύτερη περικοπή φόρων στην ιστορία των Η.Π.Α.».
Παράλληλα, εξέφρασε εκ νέου την αισιοδοξία του πως η αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ θα φτάσει το 3% μέσα στο 2017, κόντρα στις προβλέψεις των αναλυτών.
Βέβαια, ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος έκανε λόγο για 4%...
Η οικονομική ανάπτυξη, συνέχισε ο κ. Mnuchin, θα μειώσει το ποσοστό του δημόσιου χρέους προς το ΑΕΠ.
Να σημειωθεί πως το αμερικανικό χρέος έχει φτάσει στο ιστορικό υψηλό των 20 τρισ. δολαρίων (105% του ΑΕΠ).
Ο υπουργός γνωστοποίησε επίσης πως ο Donald Trump έχει ήδη εγκρίνει τον υποψήφιο για την αντιπροεδρία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve), στην οποία ηγείται η Janet Yellen, η τραπεζίτης που έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές στο στόχαστρο του Αμερικανού Προέδρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης