Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυξημένος συναγερμός στις ΗΠΑ για τη Β. Κορέα - Προς ενίσχυση της αντιπυραλικής άμυνας στη Χαβάη

tags :
Αυξημένος συναγερμός στις ΗΠΑ για τη Β. Κορέα -  Προς ενίσχυση της αντιπυραλικής άμυνας στη Χαβάη
Οι απειλές της Πιονγιάνγκ εναντίον των ΗΠΑ πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη
Πιθανώς οι ΗΠΑ να χρειαστεί να ενισχύσουν την πυραυλική τους άμυνα, ιδιαίτερα στη Χαβάη δεδομένης της απειλής των πυρηνικών όπλων που διαθέτει η Βόρεια Κορέα, όπως δήλωσε ο ανώτατος διοικητής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στον Ειρηνικό, ναύαρχος Harry Harris ενώπιον της Γερουσίας.
Πρόσθεσε δε ότι, οι απειλές της Πιονγιάνγκ εναντίον των ΗΠΑ πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη.
«Η άμυνα της Χαβάης ήταν επαρκής για την ώρα αλλά τώρα θα μπορούσε να πληγεί σε μία μέρα» είπε ο Harris, που πρότεινε την τοποθέτηση νέων ραντάρ και αντιπυραυλικών όπλων, προκειμένου να αναχαιτιστεί μία επίθεση από τη Βόρεια Κορέα.
«Δεν συμμερίζομαι την άποψή σας ότι η Βόρεια Κορέα δεν πρόκειται να επιτεθεί ούτε στη Νότια Κορέα, ούτε στην Ιαπωνία ούτε στις ΗΠΑ, έχουν πλέον αποκτήσει αυτή την ικανότητα» είπε ο ναύαρχος σε έναν δύσπιστο βουλευτή.
Στις ΗΠΑ επικρατεί αυξημένος συναγερμός για τη Βόρεια Κορέα, καθώς ο πρόεδρος Donald Trump εμφανίζεται έτοιμος να χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη εάν αποτύχουν οι διπλωματικές προσπάθειες, ώστε η Πιονγιάνγκ να εγκαταλείψει τις πυρηνικές φιλοδοξίες της. 
Να σημειωθεί ότι ο Trump κάλεσε και τα 100 μέλη της Γερουσίας να παρακολουθήσουν μια ενημέρωση του Λευκού Οίκου για το ζήτημα σήμερα (26/4/2017)  από τον υπουργό Εξωτερικών Rex Tillerson, τον υπουργό Άμυνας Jim Mattis, τον Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Dan Coats και τον Γενικό αρχηγό του Ναυτικού Joseph Dunford.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης