Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Ούτε φοβόμαστε ούτε θέλουμε να αποφύγουμε έναν πόλεμο με τις ΗΠΑ

Βόρεια Κορέα: Ούτε φοβόμαστε ούτε θέλουμε να αποφύγουμε έναν πόλεμο με τις ΗΠΑ
«Η Βόρεια Κορέα έχει πρόσβαση σε ένα ισχυρό πυρηνικό αποτρεπτικό μέσο για να προστατευθεί από την πυρηνική απειλή των ΗΠΑ».
Εντείνεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και τις ΗΠΑ με την απομονωμένη ασιατική χώρα να απειλεί, πως θα απαντήσει με οποιοδήποτε όπλο, εάν δεχθεί επίθεση.   
«Η Βόρεια Κορέα δεν φοβάται τον πόλεμο με τις ΗΠΑ και είναι βέβαιο ότι θα κερδίσει μια νίκη στον αγώνα εναντίον των αμερικανών ιμπεριαλιστών», ανέφερε η Μόνιμη Αποστολή της Βόρειας Κορέας στα Ηνωμένα Έθνη σε δήλωσή της σήμερα (26/4/2017).
«Η Βόρεια Κορέα, ως ειρηνιστικό σοσιαλιστικό κράτος, εκτιμά ιδιαίτερα τη διατήρηση της ειρήνης περισσότερο από όλα, αλλά ούτε φοβάται έναν πόλεμο ούτε θέλει να τον αποφύγει», υποστήριξε o πρεσβευτής της χώρας στον ΟΗΕ Kim In Ryong.
Υπενθύμισε δε ότι «η Βόρεια Κορέα έχει πρόσβαση σε ένα ισχυρό πυρηνικό αποτρεπτικό μέσο για να προστατευθεί από την πυρηνική απειλή των ΗΠΑ».
«Θα αντιδράσουμε σε ένα συνολικό πόλεμο με έναν ολοκληρωτικό πόλεμο, έναν πυρηνικό πόλεμο και θα κερδίσουμε τον πόλεμο εναντίον των ΗΠΑ» σημειώνεται στη δήλωση.
Η αποστολή κατηγόρησε τις ΗΠΑ για κλιμάκωση της κατάστασης στην κορεατική χερσόνησο και εξέφρασε την αγανάκτησή της για την άρνηση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να συγκαλέσει συνεδρίαση, προκειμένου να  συζητήσει τις «άνευ προηγουμένου στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης