Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την αποχώρηση των ΗΠΑ και από τη Συμφωνία για την Κλιματική Αλλαγή εξετάζει ο Trump

tags :
Την αποχώρηση των ΗΠΑ και από τη Συμφωνία για την Κλιματική Αλλαγή εξετάζει ο Trump
Η Συνθήκη, που συνήφθη από σχεδόν 200 χώρες στο Παρίσι το 2015, στόχο έχει να περιορίσει την πλανητική αύξηση της θερμοκρασίας
Αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης και σύμβουλοι του Λευκού Οίκου θα έχουν σύσκεψη αύριο Πέμπτη (27/4/2017) για το κατά πόσο οι ΗΠΑ θα πρέπει να παραμείνει στη Συμφωνία για την Κλιματική Αλλαγή, που υπεγράφη στο Παρίσι το 2015.
Η αμερικανική κυβέρνηση αναμένεται να λάβει την τελική της απόφαση μετά τη Σύνοδο του G-7 περί τα τέλη Μαΐου 2017, καθώς το επιτελείο του Αμερικανού προέδρου Donald Trump είναι διχασμένο για το εάν οι ΗΠΑ θα πρέπει να παραμείνουν ή να αποχωρήσουν από τη Συμφωνία. 
Η Συνθήκη, που συνήφθη από σχεδόν 200 χώρες στο Παρίσι το 2015, στόχο έχει να περιορίσει την πλανητική αύξηση της θερμοκρασίας, μειώνοντας το διοξείδιο του άνθρακα και άλλων εκπομπών από την καύση των ορυκτών καυσίμων.
Ως μέρος της συμφωνίας, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ   Barack Obama  δεσμεύτηκε να μειώσει τις εκπομπές ρύπων  κατά  28% κάτω από τα επίπεδα του 2005 έως το 2025.
Κατά τη διάρκεια του 2016 προεδρική προεκλογική εκστρατεία Trump η εν λόγω συμφωνία περιγράφηκε ως φάρσα, που εμπεριείχε ασφυκτικές πολιτικές για τη βελτίωση της οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ.
Μάλιστα ο ίδιος ο νυν πρόεδρος είχε πει πως θα εξετάσει «την ακύρωση» της Συμφωνίας του Παρισιού.
Αργότερα όμως αναδιπλώθηκε, λέγοντας πως οι ΗΠΑ με καλύτερους για τις ίδιες όρους θα μπορούσαν να παραμείνουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης