Διεθνή

Airbus: Πτώση -52% στα κέρδη το α΄ τρίμηνο 2017 - Στα 240 εκατ. ευρώ

tags :
Airbus: Πτώση -52% στα κέρδη το α΄ τρίμηνο 2017 - Στα 240 εκατ. ευρώ
Οι πωλήσεις της ευρωπαϊκής εταιρείας ενισχύθηκαν κατά +7% στα 12,99 δισ. ευρώ
Σημαντική πτώση στα κέρδη της για το πρώτο τρίμηνο του 2017 ανακοίνωσε σήμερα (27/4) η εταιρείας κατασκευής αεροσκαφών Airbus, δεχόμενη πιέσεις από την παράδοση λιγότερο κερδοφόρων αεροσκαφών και το υψηλότερο κόστος στα νέα μοντέλα της.
Συγκεκριμένα, τα προ φόρων και τόκων κέρδη της ευρωπαϊκής εταιρείας υποχώρησαν κατά -52%, στα 240 εκατ. ευρώ, καθώς παρά την παράδοση 136 αεροσκαφών το εν λόγω διάστημα, σε αυτές περιλαμβάνονταν περισσέρα αεροσκάφη νεότερων μοντέλων, τα οποία τείνουν να είναι λιγότερο κερδοφόρα.
Ωστόσο, οι πωλήσεις της Airbus ενισχύθηκαν κατά +7% στα 12,99 δισ. ευρώ, λόγω της αύξηση στην παράδοση αεροπλάνων για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.
Σε ότι αφορά τα καθαρά κέρδη της εταιρείας, αυτά κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +52%, δεχόμενα ώθηση από την εκποίηση της μονάδας ηλεκτρονικής άμυνάς της, η οποία οδήγησε σε κέρδη ύψους 560 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο διευθύνων σύμβουλος της Airbus, Tom Enders, δήλωσε ότι η εταιρεία βρίσκεται "σε καλό δρόμο" για την επίτευξη των στόχων της για το σύνολο του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης