Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Merkel θέλει διάλογο πριν τις διαπραγματεύσεις για το Brexit - Οι συζητήσεις θα είναι απαιτητικές για όλους

tags :
H Merkel θέλει διάλογο πριν τις διαπραγματεύσεις για το Brexit - Οι συζητήσεις θα είναι απαιτητικές για όλους
Η Γερμανίδα καγκελάριος ξεκαθάρισε πως οι διαπραγματεύσεις για το Brexit θα είναι απαιτητικές τόσο για τη Βρετανία όσο και για την ΕΕ
H Βρετανία πρέπει να ξεκινήσει «εποικοδομητικό διάλογο» με την Ευρωπαϊκή Ένωση πριν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για την αναχώρηση της χώρας από τον μπλοκ.
Αυτό επεσήμανε η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, σε ομιλία της στο γερμανικό κοινοβούλιο, ενόψει της αυριανής (28/4/2017) Συνόδου Κορυφής για το Brexit.
«Πρέπει να γνωρίζουμε πως βλέπει η Βρετανία τις μελλοντικές της σχέσεις με την ΕΕ» δήλωσε η ίδια και τόνισε: «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία: οι διαπραγματεύσεις για το Brexit θα απαιτήσει πολλά από τη Βρετανία και την Ευρώπη».
Επισημαίνεται ότι η Βρετανία έχει δύο χρόνια για να ολοκληρώσει τη συμφωνία για να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά επί του παρόντος ασχολείται με τις εκλογές στις 8 Ιουνίου.
Σύμφωνα με τη Γερμανίδα καγκελάριο η Βρετανία δεν θα διατηρήσει τα ίδια δικαιώματα και προνόμια που έχει τώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση όταν βγαίνει από το μπλοκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης