Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lufthansa: Επιστροφή στην κερδοφορία για το α΄ τρίμηνο 2017 - Στα 25 εκατ. ευρώ

tags :
Lufthansa: Επιστροφή στην κερδοφορία για το α΄ τρίμηνο 2017 - Στα 25 εκατ. ευρώ
Οι πωλήσεις της γερμανικής εταιρείας σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +11% στα 7,69 δισ. ευρώ
Επιστροφή στα κέρδη πραγματοποίησε το πρώτο τρίμηνο του 2017 η γερμανική αεροπορική εταιρείας Lufthansa, καταδεικνύοντας ότι η πρόκληση που αντιμετώπιζαν οι εταιρείες από την πτώση στις τιμές των εισητηρίων έχει αρχίσει να υποχωρεί.
Συγκεκριμένα, τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων και τόκων διαμορφώθηκαν στα 25 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών ύψους 53 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, καθώς όπως είχε δηλώσει τις προηγούμενες μέρες η εταιρεία, η τιμολόγηση των εισητηρίων της πλέον είναι πιο θετική βάσει των νομισματικών αναπροσαρμογών.
Παράλληλα, οι πωλήσεις της αεροπορικής εταιρείας σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +11% στα 7,69 δισ. ευρώ.
Ωστόσο, παρά τα αισιόδοξα δείγματα, η Lufthansa παρέμεινε σταθερή αναφορικά με τις προοπτικές της για το τρέχον έτος, με τον διευθύνων σύμβουλο Ulrik Svensson να δηλώνει ότι δεν υπάρχει ακόμα επαρκής προβολή για τις κρατήσεις της εταιρείας που αφορούν το τρίτο τρίμηνο του 2017.
Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι το γεγονός ότι η εταιρείας μείωσε ελαφρώς τις προβλέψεις της για τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων και τόκων σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης