Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lloyds: «Εκτοξεύθηκαν» κατά +70% τα κέρδη το α΄ τρίμηνο 2017 - Στις 766 εκατ. στερλίνες

tags :
Lloyds: «Εκτοξεύθηκαν» κατά +70% τα κέρδη το α΄ τρίμηνο 2017 - Στις 766 εκατ. στερλίνες
Τα έσοδα της βρετανικής τράπεζας σημείωσαν ελαφριά άνδο της τάξεως του +1% στις 4,38 δισ. στερλίνες
Σημαντική άνοδο στα καθαρά της κέρδη κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο του 2017 η βρετανική τράπεζα Lloyds Banking Group, καθώς οι δαπάνες της μειώθηκαν και η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου εξακολουθεί να παρουσιάζει αντιστάσεις απέναντι στο Brexit.
Συγκεκριμένα, η κερδοφορία της τράπεζας διαμορφώθηκε στις 766 εκατ. στερλίνες, έναντι 405 εκατ. στερλινών το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, δεχόμενη ώθηση κυρίως από τη συνεχιζόμενη μείωση των επισφαλών δανείων.
Παράλληλα, τα έσοδα σημείωσαν ελαφριά άνοδο της τάξεως του +1% στις 4,38 δισ. στερλίνες, ένώ τα λειτουργικά έξοδα υποχώρησαν κατά -1%, με την τράπεζα να δηλώνει ότι παραμένει εντός των μακροπρόθεσμων στόχων της.
Πλέον, η Lloyds εισέρχεται στο τελευταίο μέρος του τριετούς σχεδίου ανάκαμψής της, με τους επενδυτές να αναμένουν αργότερα εντός του έτους τον διευθύνων σύμβουλο António Horta-Osório να παρουσιάσει τα νέα σχέδια της τράπεζας.
Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση της Βρετανίας, η οποία κατέχει μόλις το 2% της τράπεζας, αναμένεται να πουλήσει και τις υπόλοιπες μετοχές της κατά τους επόμενους μήνες, σηματοδοτώντας ένα νέο ξεκίνημα για τη Lloyds, η οποία διαφυλάχθηκε σε μεγάλο βαθμό κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης