Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson: Δύσκολο για τη Βρετανία να αρνηθεί να παράσχει στρατιωτική βοήθεια στις ΗΠΑ

Johnson: Δύσκολο για τη Βρετανία να αρνηθεί να παράσχει στρατιωτική βοήθεια στις ΗΠΑ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας δήλωσε πως μένει να προσδιοριστεί αν μια τέτοια στρατιωτική συνδρομή θα χρειαζόταν την έγκριση του κοινοβουλίου
Για τη Βρετανία θα ήταν δύσκολο να αρνηθεί ένα αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών να τις συνδράμει στρατιωτικά στη Συρία αν ο Donald Trump αποφάσιζε να αναλάβει δράση εναντίον του Σύρου προέδρου, Bashar al-Assad, για χρήση χημικών όπλων, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Boris Johnson.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγόρησαν τον συριακό στρατό ότι εξαπέλυσε στις 4 Απριλίου επίθεση κατά την οποία δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από δηλητηριώδες αέριο.
Απάντησε εκτοξεύοντας πυραύλους κρουζ κατά συριακής αεροπορικής βάσης και διαμήνυσε πως δεν θα ανεχθεί τη χρήση χημικών όπλων από την κυβέρνηση Assad.
Η Βρετανία επιδοκίμασε την αντίδραση των ΗΠΑ στην επίθεση με χημικά όπλα, αλλά δεν ενεπλάκη άμεσα.
Ωστόσο ο Johnson άφησε να εννοηθεί πως η κυβέρνηση θα υποστηρίξει στρατιωτικά τον Trump, αν κληθεί να το πράξει, στην περίπτωση ενδεχόμενης μελλοντικής επίθεσης με χημικά όπλα.
«Αν οι Αμερικανοί αναγκάζονταν για άλλη μια φορά από τις ενέργειες του καθεστώτος Assad... και μας ζητούσαν να βοηθήσουμε, θα ήταν πολύ δύσκολο να πούμε όχι», δήλωσε ο Johnson στο ραδιόφωνο του BBC.
Ο ίδιος είπε πως μένει να προσδιοριστεί αν μια τέτοια στρατιωτική συνδρομή θα χρειαζόταν την έγκριση του κοινοβουλίου, το οποίο το 2013 είχε ψηφίσει κατά του βομβαρδισμού των δυνάμεων του Assad στη Συρία, αντίθετα απ' αυτό που είχε ζητήσει η βρετανική κυβέρνηση, η οποία ήθελε να τις αποτρέψει να χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης