Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Γερμανία και την ΕΕ έχουν πληγεί καίρια

Merkel: Οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Γερμανία και την ΕΕ έχουν πληγεί καίρια
Η Merkel εξέφρασε επίσης τις ανησυχίες ότι το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου 2017 σχετικά με την επέκταση των εξουσιών του Erdogan δεν διεξήχθη υπό δίκαιες συνθήκες
Η συμπεριφορά της Άγκυρας έχε πλήξει καίρια τις σχέσεις ΕΕ –Τουρκίας, τόνισε σήμερα (27/4/2017) η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel, η οποία καταφέρθηκε εναντίον του Recep Tayyip Erdogan.
«Οι εξελίξεις τις τελευταίες εβδομάδες έχουν επηρεάσει σοβαρά τις σχέσεις μας με την Τουρκία, καθώς και τις σχέσεις Ευρώπης-Τουρκίας», σημείωσε η Merkel στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, λέγοντας ειδικότερα ότι η σύλληψη και η μεταχείριση του Γερμανού ανταποκριτή Deniz Yucel από την Άγκυρα ήταν «ασυμβίβαστη με ένα συνταγματικό κράτος».
Ο δημοσιογράφος για την Die Welt, φυλακίστηκε τον Φεβρουάριο 2017 σχετικά με τρομοκρατικές κατηγορίες και αναμένει τη δίκη του.
Η Merkel εξέφρασε επίσης τις ανησυχίες ότι το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου 2017 σχετικά με την επέκταση των εξουσιών του Erdogan δεν διεξήχθη υπό δίκαιες συνθήκες.
Προειδοποιώντας ότι η Τουρκία θα πρέπει να σεβαστεί τα πολιτικά δικαιώματα σύμφωνα με ένα συνταγματικό κράτος, η Γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε πως δεν είναι στο συμφέρον «ούτε της Ευρώπης, ούτε της Τουρκίας»  να απομακρυνθεί η μία από την άλλη.
«Θα εργαστούμε για την επιστροφή στο διάλογο», συνέχισε η Merkel.
Συνεχίζοντας, η Γερμανίδα καγκελάριος έκανε γνωστό, πως στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ το ερχόμενο Σάββατο (29/4/2017) θα εξετάσει μαζί με άλλους τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ποια μέτρα θα πρέπει να ληφθούν σχετικά με την Τουρκία. 
Οι σχέσεις μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας έχουν επιδεινωθεί μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γειτονική χώρα τον Ιούλιο 2016.
Οι σχέσεις τους επιδεινώθηκαν περαιτέρω τον Μάρτιο 2017, όταν Γερμανία και Ολλανδία απαγόρευσαν συγκεντρώσεις του κόμματος του Erdogan στις χώρες τους ενόψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου 2017.
Σε μια θυμωμένη απάντηση, ο Erdogan κατηγόρησε και τις δύο χώρες ότι χρησιμοποίησαν μεθόδους «Ναζί», προκαλώντας οργή ειδικά στο Βερολίνο.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης