Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τραπεζών: Ανθεκτικός και ισχυρός ο τραπεζικός τομέας στην ευρωζώνη

Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τραπεζών: Ανθεκτικός και ισχυρός ο τραπεζικός τομέας στην ευρωζώνη
Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τραπεζών (EBF) αναφέρθηκε στα θετικά αποτελέσματα των ανακεφαλαιποιήσεων
Περισσότερο ανθεκτικός και ισχυρός κατέστη ο τραπεζικός τομέας στην ευρωζώνη τα τελευταία χρόνια υπογράμμισε, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τραπεζών (EBF), Wim Mijs, υποστηρίζοντας ότι σε αυτό το γεγονός συνέβαλα οι σημαντικές κεφαλαιοποιήσεις που έγιναν.
Ο κ. Mijs μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείου Ειδήσεων με αφορμή την συμμετοχή του στο πρώτο διεθνές συνέδριο «Balkans & Black Sea Cooperation Forum» (BBSF), οι εργασίες του οποίου θα διεξαχθούν, στις Σέρρες, στις 25 και 26 Μαΐου 2017.
Υπογραμμίζοντας ότι η EBF είναι στρατηγικός εταίρος του BBSF, ο κ. Mijs σημείωσε πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία υποστηρίζεται και από άλλους διεθνείς οργανισμούς, αλλά και από τα μέλη της EBF. Τραπεζικά στελέχη από την περιοχή των Βαλκανίων και του Ευξείνου Πόντου έχουν δημιουργήσει ένα "πλέγμα" συναντήσεων, γεγονός που -κατά τον ίδιο- «υπογραμμίζει την προστιθέμενη αξία του να είσαι μέλος της EBF και να συμμετάσχεις στο φόρουμ».
Αξιωματούχοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων των χωρών των Βαλκανίων, της Μαύρης Θάλασσας και διεθνών οργανισμών, διπλωμάτες, επικεφαλής επιχειρήσεων και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας θα συμμετάσχουν στις εργασίες του συνεδρίου, η ατζέντα του οποίου περιλαμβάνει θέματα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των διεθνών και περιφερειακών εκδηλώσεων.
Αναφερόμενος στην παρουσία των ευρωπαϊκών τραπεζικών ομίλων στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και του Ευξείνου Πόντου, ο κ. Mijs τόνισε πως η τραπεζική δραστηριότητα και η ανάπτυξη θα συμβαδίζουν αναπόφευκτα με την οικονομική ανάπτυξη και τον (οικονομικό) ρυθμό της περιοχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης