Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποζημίωση - ρεκόρ ενός εκατ. ευρώ στον πρώην Γερμανό Καγκελάριο Helmut Kohl

Αποζημίωση - ρεκόρ ενός εκατ. ευρώ στον πρώην Γερμανό Καγκελάριο Helmut Kohl
Την αποζημίωση καλείται να καταβάλλουν ο εκδοτικός όμιλος Random House και δύο δημοσιογράφοι
Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό του ενός εκατ. ευρώ θα λάβει ως αποζημίωση ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Helmut Kohl, μετά από σχετική απόφαση του δικαστηρίου της Κολωνίας.
Την αποζημίωση καλείται να καταβάλλουν ο εκδοτικός όμιλος Random House και δύο δημοσιογράφοι, για βιογραφία του που εκδόθηκε χωρίς έγκρισή του.
«Πρόκειται για το υψηλότερο ποσό που έχει ποτέ επιδικαστεί υπό την γερμανική νομοθεσία για παραβιάσεις του δικαιώματος στην ιδιωτικότητα», ανέφερε σε ανακοίνωση του δικαστήριο.
Ο 87χρονος πολιτικός άσκησε αγωγή στον εκδοτικό όμιλο και τους αόρατους συγγραφείς του για την δημοσίευση, χωρίς την συγκατάβασή του, 116 δηλώσεων που έκανε ο ίδιος κατά την διάρκεια 600 ωρών συζητήσεων με τον πρώην Καγκελάριο την περίοδο 2001-2002, και κυκλοφόρησαν σε μια μη εγκεκριμένη βιογραφία του με τίτλο «Κληρονομιά: Τα πρωτόκολλα του Kohl».
Η απόφαση επικύρωσε επίσης και το αίτημα του κ. Kohl να απαγορευθεί η χρήση των συνεντεύξεων και να του επιστραφεί το ηχογραφημένο υλικό.
Στις δηλώσεις που δημοσιεύονται στο βιβλίο, ο πρώην καγκελάριος φέρεται να κάνει περιφρονητικά σχόλια για δημόσια πρόσωπα και πολιτικούς, ανάμεσα τους την Angela Merkel, την πριγκίπισσα Diana αλλά και για το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συμβούλιο.
Ο εκδοτικός οίκος και οι συγγραφείς έχουν το δικαίωμα να εφεσιβάλουν την απόφαση εντός μηνός, διευκρίνισε το δικαστήριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης