Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moody’s: Παρά τις αβεβαιότητες, η ισχυρή ζήτηση για υψηλού επιπέδου μόρφωση θα συνεχιστεί

Moody’s: Παρά τις αβεβαιότητες, η ισχυρή ζήτηση για υψηλού επιπέδου μόρφωση θα συνεχιστεί
Τα πανεπιστήμια σε χώρες όπως ο Καναδάς θα κερδίσουν φοιτητές λόγω των διεθνών πιέσεων εγγραφής στις Η.Π.Α. και το Ηνωμένο Βασίλειο...
Το περιβάλλον πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας δε θα επηρεάσει την ισχυρή ζήτηση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια για υψηλού επιπέδου μόρφωση, αναφέρει σε σχετικό της έκθεση η Moody’s.
Μερικά μόνο από τα ζητήματα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τη ζήτηση είναι το επικείμενο Brexit αλλά και οι αντιμεταναστευτικές πολιτικές της αμερικανικής κυβέρνησης, υπό τον Donald Trump, αλλά και την αυστραλιανή.
«Καθώς ο τομέας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έχει γίνει ολοένα και πιο σφαιρικός, οι κίνδυνοι που συνδέονται με τη χώρα εξαπλώνονται ευρύτερα.
Αυτοί οι παράγοντες θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται τα επόμενα χρόνια, με τα αποτελέσματα ωστόσο να διαφέρουν από χώρα σε χώρα.
Για παράδειγμα, τα πανεπιστήμια σε χώρες όπως ο Καναδάς θα κερδίσουν φοιτητές λόγω των διεθνών πιέσεων εγγραφής στις Η.Π.Α. και το Ηνωμένο Βασίλειο», σημειώνει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης.
Ταυτόχρονα, το κόστος της εκπαίδευσης θα συνεχίσει να μεταβιβάζεται από τις κυβερνήσεις στους σπουδαστές, με αποτέλεσμα να μειώνεται σταδιακά, κάτι που θα αναγκάσει σε μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια προς τις οικογένειες των σπουδαστών.
Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, η Moody’s δεν αναμένει ιδιαίτερες μεταβολές στις βαθμολογίες για την πιστοληπτική ικανότητα μεγάλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης