Τελευταία Νέα
Διεθνή

Capriles: Μόνο οι πρόωρες εκλογές μπορούν να βγάλουν τη Βενεζουέλα από την πολιτική κρίση

Capriles: Μόνο οι πρόωρες εκλογές μπορούν να βγάλουν τη Βενεζουέλα από την πολιτική κρίση
Ο Maduro καταπιέζει τους πολίτες και τους αρνείται το δικαίωμα της ψήφου είπε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης
Την θέση ότι μόνο οι πρόωρες εκλογές μπορούν να δώσουν τη λύση στην πολιτική κρίση της Βενεζουέλας διατύπωσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Henrique Capriles.
Σε δηλώσεις του στο BBC o Capriles κατηγόρησε τον πρόεδρο Maduro ότι καταπιέζει τους πολίτες, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να τους στερεί άλλο το δικαίωμα της ψήφου.
«Πόσο καιρό μπορεί να σταθεί (στην εξουσία) ο Maduro αρνούμενος στους πολίτες της Βενεζουέλας το δικαίωμα ψήφου;
Δεν νομίζω για πολύ καιρό» είπε ο Capriles, ο οποίος έκανε λόγο για «άγρια καταπίεση που παραβιάζει το σύνταγμα και τα ανθρώπινα δικαιώματα».
Σημειώνεται ότι ο Capriles έχασε στις προεδρικές εκλογές του 2013 από τον Maduro ενώ στις αρχές Απριλίου του επιβλήθηκε απαγόρευση κατοχής δημόσιου αξιώματος για 15 χρόνια με το αιτιολογικό των «διοικητικών παρατυπιών» όταν ήταν κυβερνήτης της πολιτείας Μιράντα.
Η απόφαση αυτή θέτει τον Capriles εκτός διεκδίκησης της εξουσίας στις εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τα τέλη του 2018.
Ο Capriles, ο οποίος χαρακτήρισε την απόφαση αυτή αντισυνταγματική, είπε ότι η Βενεζουέλα δεν είναι μοιρασμένη στα δύο, ανάμεσα σε υποστηρικτές και πολέμιους της κυβέρνησης, καθώς όπως υποστήριξε, μόλις το 20% των πολιτών υποστηρίζει την κυβέρνηση Maduro.
Ερωτηθείς για το πότε θα σταματήσουν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις είπε δε ότι «δεν βλέπω τον κόσμο να σταματάει να μάχεται για την πατρίδα του».
«Η κυβέρνηση, αυτή την ώρα, είναι σαν ένας απαγωγέας που έχει περικυκλωθεί από τη αστυνομία, αλλά πιστεύει ότι μπορεί να δολοφονήσει τους ομήρους, να σκοτώσει τους αστυνομικούς και να τη γλιτώσει χωρίς να έχει πάθει τίποτε…
Κάνουν λάθος, έχουν κάνει κακούς υπολογισμούς» υποστήριξε ο Capriles.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης