Διεθνή

RBS: Επιστροφή στην κερδοφορία το α΄ τρίμηνο 2017 - Στις 259 εκατ. στερλίνες

tags :
RBS: Επιστροφή στην κερδοφορία το α΄ τρίμηνο 2017 - Στις 259 εκατ. στερλίνες
Τα προ φόρων κέρδη της σκωτσέζικης τράπεζας ενισχύθηκαν κατά +30%, στις 1,33 δισ. στερλίνες
Επιστροφή στην κερδοφορία πραγματοποίησε το πρώτο τρίμηνο του 2017 η Royal Bank of Scotland, όπως ανακοίνωσε σήμερα (28/4) η τράπεζα, ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καθώς παραμένει σε θετική τροχιά για τα κέρδη της που αφορούν το σύνολο του έτους.
Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της σκωτσέζικης τράπεζας διαμορφώθηκαν στις 259 εκατ. στερλίνες, έναντι ζημιών ύψους 968 εκατ. στερλινών το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη ύψους 50 εκατ. στερλινών.
Υπενθυμίζουμε ότι η τράπεζα δημοσίευε εννέα χρόνια διαδοχικών ζημιών, από τη διαχείρισή της από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστοτικής κρίσης, έχοντας ελάχιστα τρίμηνα κερδοφορίας.
Παράλληλα, οι βασικές λειτουργίες της τράπεζας ενίσχυσαν τα πρό φόρων κέρδη κατά +30%, στις 1,33 δισ. στερλίνες, κυρίως λόγω των καλύτερων συνθηκών για τις συναλλαγές των πελατών της.
Σύμφωνα με δηλώσεις που πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα ο διευθύνων σύμβουλος Ross McEwan, η τράπεζα στοχεύει σε κερδοφορία καθόλη τη διάρκεια του 2018.
Σημειώνεται ότι το προηγούμενο έτος, η καθαρή ζημία της Royal Bank of Scotland ανήλθε στις 6,96 δισ. στερλίνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης