Τελευταία Νέα
Διεθνή

MarketWatch: Οι επενδυτές να μειώσουν την έκθεσή τους στο ευρώ ενόψει του 2ου γύρου των γαλλικών εκλογών

tags :
MarketWatch: Οι επενδυτές να μειώσουν την έκθεσή τους στο ευρώ ενόψει του 2ου γύρου των γαλλικών εκλογών
Το ευρώ ενισχύθηκε σε υψηλά πέντε μηνών έναντι του δολαρίου τη Δευτέρα μετά την ψηφοφορία της Κυριακής
Ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας το περασμένο Σαββατοκύριακο απέδειξε στους επενδυτές ότι θα πρέπει να λαμβάνουν μέτρα για την αντιστάθμιση των θέσεών τους στην Ευρώπη, ή ακόμη και την εξάλειψη μέρους της έκθεσής τους στο ευρώ.
Αυτό αναφέρει νέα ανάλυση του John Coumarianos στο MarketWatch, υπενθυμίζοντας ότι κανείς από τους δύο φιναλίστ του επόμενου γύρου των γαλλικών εκλογών, Emmanuel Macron και Marine Le Pen, δεν προέρχεται από τα δύο βασικά κόμματα της Γαλλίας.
Και παρά το γεγονός ότι ο Macron, πρώην επενδυτικός τραπεζίτης, θέλει να κρατήσει τη Γαλλία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η δυσαρέσκεια με τα κυρίαρχα κόμματα θα μπορούσε να προκαλέσει την τελική έξοδο της Γαλλίας από την ΕΕ και τη διάλυση της ίδιας της ένωσης, συμπεριλαμβανομένου ενός βρώμικου τερματισμού του ευρώ.
Οι πρώτες αναφορές έδειξαν ότι η μοίρα του ευρώ ήταν στο μυαλό των επενδυτών σε σχέση με τις εκλογές.
Το ευρώ ενισχύθηκε σε υψηλά πέντε μηνών έναντι του δολαρίου τη Δευτέρα μετά την ψηφοφορία της Κυριακής.
Ο λόγος για το ράλι του ευρώ είναι ότι ο Macron αναμένεται να νικήσει τη Le Pen στις εκλογές στις 7 Μαΐου, κρατώντας τη Γαλλία στην ΕΕ και το ευρώ.
Εάν στη θέση του Macron ήταν ο ακροαριστερός Jean-Luc Melenchon, το ευρώ θα μπορούσε να εισέλθει σε φάση ελεύθερης πτώσης.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τόσο η Le Pen όσο και ο Melenchon είναι «ευρωσκεπτικιστές» που επιδιώκουν τη γαλλική αποχώρηση από την ΕΕ και είναι δύσκολο για ορισμένους παρατηρητές να οραματιστούν μια ένωση - και ευρώ - χωρίς μια μεγάλη χώρα όπως η Γαλλία.

Το ατύχημα αποφεύχθηκε - για τώρα

Το συμπέρασμα για τους επενδυτές των ΗΠΑ που διατηρούν ευρωπαϊκές θέσεις είναι ότι απέφυγαν το ατύχημα.
Μακροπρόθεσμα, βέβαια, οι προοπτικές είναι ομιχλώδεις.
Το γεγονός ότι οι υποψήφιοι από τα δύο μεγάλα κόμματα της Γαλλίας χάθηκαν, υποδηλώνει ότι έχουμε μια μεγάλη αλλαγή για τη χώρα.
Πράγματι, ο πολιτικός αναλυτής Christopher Caldwell ανέφερε στον Patrick Buisson, έναν σύμβουλο του πρώην Γάλλου προέδρου Nicolas Sarkozy, ότι το γαλλικό κομματικό σύστημα βιώνει το θάνατο του.
Ομοίως, οι New York Times αξιολόγησαν τον πρώτο γύρο των εκλογών ως «μια πλήρης επίπληξη των παραδοσιακών παραδοσιακών κομμάτων της Γαλλίας» και υποστήριξαν ότι «το χάσμα αριστεράς-δεξιάς τώρα περιπλέκεται από την πολιτική της παγκοσμιοποίησης έναντι της αντι-παγκοσμιοποίησης. "
Υπό αυτά τα δεδομένα, οι επενδυτές πρέπει να εξετάσουν την αντιστάθμιση της έκθεσης σε μετοχές που συνδέονται με το ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης