Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αύριο 29/4 η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ των «27» για τις κατευθυντήριες γραμμές του Brexit

Αύριο 29/4 η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ των «27» για τις κατευθυντήριες γραμμές του Brexit
Τα επίμαχα ζητήματα είναι τα δικαιώματα περίπου 3 εκατομμυρίων πολιτών της Ε.Ε. που ζουν στο Βασίλειο και ο «λογαριασμός Brexit»
Στις Βρυξέλλες συναντώνται αύριο 29 Απριλίου 2017 οι ηγέτες της Ε.Ε. των «27», πλην του Ηνωμένου Βασιλείου, με σκοπό την υιοθέτηση των κατευθυντήριων γραμμών ενόψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων για το Brexit.
Στην καθιερωμένη επιστολή του προ των Συνόδων Κορυφής, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, αναφέρει ότι βασικό στοιχείο των προτεινόμενων κατευθυντήριων γραμμών για το Brexit είναι η ιδέα μιας «σταδιακής προσέγγισης».
Αυτό σημαίνει ότι πρώτα θα πρέπει να σημειωθεί ικανοποιητική πρόοδος στα βασικά ζητήματα που αφορούν την απόσυρση του Ηνωμένου Βασιλείου από το μπλοκ και έπειτα θα συζητηθούν οι μελλοντικές εμπορικές σχέσεις της Ε.Ε. με το νησί.
Τα επίμαχα ζητήματα είναι τα δικαιώματα περίπου 3 εκατομμυρίων πολιτών της Ε.Ε. που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και ενός εκατομμυρίου Βρετανών που ζουν σε χώρες της Ε.Ε., ο «λογαριασμός Brexit», δηλαδή το ποσό που πρέπει να καταβάλει το Ηνωμένο Βασίλειο για να «απενταχθεί» από την Ε.Ε., το οποίο οι Βρυξέλλες εκτιμούν περί τα 60 δισ. ευρώ.
Τέλος, ανοικτό παραμένει το ζήτημα των συνόρων μεταξύ της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας, χωρών που ανήκουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης