Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ayrault (Γάλλος ΥΠΕΞ): Θα βρεθούμε σε πλήρη απομόνωση, εάν εκλεγεί η Le Pen - Ανησυχία στην ΕΕ

tags :
Ayrault (Γάλλος ΥΠΕΞ): Θα βρεθούμε σε πλήρη απομόνωση, εάν εκλεγεί η Le Pen - Ανησυχία στην ΕΕ
«Θα επιστρέφαμε στο φράγκο, θα ανέβαιναν τα επιτόκια των κρατικών ομολόγων, θα είχαμε καλπάζοντα πληθωρισμό»
Η Γαλλία κινδυνεύει με πλήρη απομόνωση στην περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος η Le Pen, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Jean Marc Ayrault
«Προβλήματα όπως «η ανεργία, η απασχόληση των νέων, οι ανισότητες μεταξύ διαφορετικών περιοχών, οι κοινωνικές ανισότητες, το κοινωνικό ντάμπινγκ» δεν θα επιλυθούν με μια αποχώρηση από την Ευρώπη, σημείωσε ο Ayrault στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.      
«Τότε, θα βρισκόμασταν σε πλήρη απομόνωση», απάντησε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας στην ερώτηση τι μέλλει γενέσθαι, εάν εκλεγεί η Le Pen.
«Θα επιστρέφαμε στο φράγκο, θα ανέβαιναν τα επιτόκια των κρατικών ομολόγων, θα είχαμε καλπάζοντα πληθωρισμό, ακόμη περισσότερη ανεργία είναι παραλογισμός να προτείνεις κάτι τέτοιο στον λαό!», συνέχισε, επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του προς τους Γάλλους να ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο τον Macron.
Aποκάλυψε επίσης ότι οι συνομιλητές του και οι Ευρωπαίοι ομόλογοί του, «όλοι ανησυχούν» για μια ενδεχόμενη νίκη της υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου.
«Η  Marine Le Pen δεν φέρνει καμία λύση για τα προβλήματα των Γάλλων, παρά τη δημαγωγία της. Αντιθέτως οι προτάσεις της, αν εφαρμόζονταν, δηλαδή η έξοδος από το ευρώ, από την Ευρώπη, θα ήταν μια δραματική κατάσταση για τη Γαλλία», συνέχισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης