Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tillerson: Ο ΟΗΕ πρέπει να δράσει τώρα κατά της Βόρειας Κορέας, πριν αυτή κινηθεί εναντίον μας

tags :
Tillerson: Ο ΟΗΕ πρέπει να δράσει τώρα κατά της Βόρειας Κορέας, πριν αυτή κινηθεί εναντίον μας
«Πρέπει να συνεργαστούμε για να υιοθετήσουμε μια νέα προσέγγιση και να επιβάλουμε αυξημένες διπλωματικές και οικονομικές πιέσεις»
Να προχωρήσει σε νέες κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας κάλεσε σήμερα (28/4/2017) τον ΟΗΕ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Rex Tillerson. 
Μιλώντας σε σύσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ σημείωσε ότι τα κράτη – μέλη του Οργανισμού θα πρέπει να ασκήσουν «νέα πίεση» στην Πιονγκγιάνγκ εν μέσω της «αυξανόμενης απειλής» των πυρηνικών της φιλοδοξιών. Πίεσε τους συμμάχους των ΗΠΑ να εφαρμόσουν πλήρως τις υφιστάμενες κυρώσεις, να αναστείλουν ή να μειώσουν τις διπλωματικές σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα και να ασκήσουν τη «μέγιστη οικονομική πίεση».
«Καλώ το συμβούλιο αυτό να δράσει πριν από τη Βόρεια Κορέα.
Πρέπει να συνεργαστούμε για να υιοθετήσουμε μια νέα προσέγγιση και να επιβάλουμε αυξημένες διπλωματικές και οικονομικές πιέσεις στο βορειοκορεατικό καθεστώς», δήλωσε ο Tillerson. 
Ο Tillerson πρόσθεσε ότι η απειλή μιας επίθεσης της Βόρειας Κορέας  στη Νότια Κορέα ή την Ιαπωνία είναι «πραγματική».
Αυτά τα κράτη, μαζί με τις ΗΠΑ και την Κίνα, στοχεύουν να περιορίσουν την επιθετικότητα της Βόρειας Κορέας χωρίς να μεταφέρουν την περιοχή μία σύγκρουση αποσταθεροποιητική.
Τη Δευτέρα 24/4/2017, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump είπε στους πρεσβευτές των χωρών του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι θα πρέπει να προετοιμαστούν για τη δυνατότητα επιβολής νέων, αυστηρότερων κυρώσεων στη Βόρεια Κορέα.
Ο Tillerson είπε ότι οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν την αλλαγή καθεστώτος και δεν θέλουν να «απειλήσουν τους Βορειοκορεάτες ή να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού».
Ο  Αμερικανός υπουργός  πρόσθεσε ότι «όλες οι επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής δράσης, βρίσκονται στο παιχνίδι, αν και οι ΗΠΑ  προτιμούν μια λύση με διαπραγμάτευση».
Εξάλλου σε  συνέντευξή του στο Reuters, ο Trump υπογράμμισε ότι είναι δυνατή μια «σημαντική, σημαντική» σύγκρουση με τη Βόρεια Κορέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης