Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στα Σκόπια - Νέα διαδήλωση οπαδών του Gruevski

tags :
Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στα Σκόπια - Νέα διαδήλωση οπαδών του Gruevski
Οι διαδηλωτές, που έχουν κλείσει και τα δύο ρεύματα της κεντρικής λεωφόρου Οχρίντσκι κρατούν σημαίες και τραγουδούν πατριωτικά τραγούδια
Τεταμένη είναι εκ νέου η κατάσταση στα Σκόπια μετά τη χθεσινή εισβολή οπαδών του πρώην πρωθυπουργού Nicolas Gruevski στο Κοινοβούλιο και τον τραυματισμό τεσσάρων διαδηλωτών.  
Νέα διαδήλωση είναι σε εξέλιξη στο κέντρο των Σκοπίων, έξω από το Κέντρο Πληροφόρησης της ΕΕ, με τη συμμετοχή επί το πλείστον υποστηρικτών του VMRO - DPMNE, του κόμματος του πρώην πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ
Οι διαδηλωτές, που έχουν κλείσει και τα δύο ρεύματα της κεντρικής λεωφόρου Οχρίντσκι κρατούν σημαίες και τραγουδούν πατριωτικά τραγούδια.
Ακόμη, φωνάζουν «εκλογές-εκλογές» και αντιευρωπαϊκά συνθήματα, θεωρώντας ότι υπάρχει ανάμειξη της ΕΕ στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας.
Εν τω μεταξύ οι ΗΠΑ καταδίκασαν απερίφραστα τις επιθέσεις εναντίον μελών του κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ, επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Marc Toner σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα.
«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν απερίφραστα τις βίαιες επιθέσεις εναντίον μελών του κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ, που σημειώθηκαν μετά την εκλογή του Talat Jaferri ως προέδρου της βουλής» υπογράμμισε ο Αμερικανός αξιωματούχος.
«Οι ΗΠΑ απευθύνουν έκκληση στις αρχές της ΠΓΔΜ να εγγυηθούν την ασφάλεια όλων των μελών του κοινοβουλίου, να ερευνήσουν διεξοδικά την επίθεση και να κάνουν να λογοδοτήσουν τα πρόσωπα που διέπραξαν τις βίαιες ενέργειες» τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης