Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ αναλαμβάνουν τη φύλαξη των τουρκοσυριακών συνόρων, προς προστασία των Κούρδων

Οι ΗΠΑ αναλαμβάνουν τη φύλαξη των τουρκοσυριακών συνόρων, προς προστασία των Κούρδων
Νωρίτερα σήμερα, οι τουρκικές δυνάμεις και οι Κούρδοι της Συρίας που στηρίζονται από την Ουάσιγκτον αντάλλαξαν εκ νέου πυρά
Οι αμερικανικές δυνάμεις θα αρχίσουν να επιτηρούν την κατάσταση κατά μήκος των συνόρων της Τουρκίας με τη Συρία, στον απόηχο των συγκρούσεων μεταξύ τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και Κούρδων πολιτοφυλάκων, όπως δήλωσε σήμερα (28 Απριλίου 2017) ο αξιωματούχος των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), Σάρβαν Κομπάνι.
Νωρίτερα σήμερα, οι τουρκικές δυνάμεις και οι Κούρδοι της Συρίας που στηρίζονται από την Ουάσιγκτον αντάλλαξαν εκ νέου πυρά.
Σύμφωνα με το τουρκικό γενικό επιτελείο, «εξουδετερώθηκαν 11 τρομοκράτες». Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε στην Άγκυρα, οι τουρκικές δυνάμεις «απάντησαν» σε ρουκέτες που προέρχονταν από ζώνες εντός της Συρίας που ελέγχονται από τις YPG στην περιοχή του Τσεϊλάνπιναρ, στην επαρχία Σανλιούρφα.
Οι YPG είναι η κύρια συνιστώσα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (FDS), του αραβοκουρδικού συνασπισμού που μάχεται τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.
Η Άγκυρα όμως τις θεωρεί παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).
Την Τρίτη οι τουρκικές δυνάμεις έπληξαν ένα γενικό επιτελείο των YPG στη βορειοανατολική Συρία με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 28 άνθρωποι.
Την επίθεση αυτή καταδίκασαν Ουάσινγκτον και Μόσχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης