Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Αποφυλακίστηκε μεγιστάνας του πετρελαίου στη Βραζιλία – Θα δικαστεί για διαφθορά

Reuters: Αποφυλακίστηκε μεγιστάνας του πετρελαίου στη Βραζιλία – Θα δικαστεί για διαφθορά
Ο λόγος ήταν ότι αρχίζει η δίκη του, στην οποία είναι κατηγορούμενος και ο πρώην κυβερνήτης του Ρίο
Ο επικεφαλής του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βραζιλίας Gilmar Mendes διέταξε την απελευθέρωση του πρώην πετρελαιοπαραγωγού Eike Batista και κάποτε πιο πλούσιου ανθρώπου στη χώρα, ο οποίος ήταν προφυλακισμένος και θα δικαστεί με κατηγορίες για διαφθορά, όπως μεταδίδει το Reuters.
O Βatista ήταν στη φυλακή από τις 30 Ιανουαρίου, όταν επέστρεψε οικειοθελώς στο Ρίο από τη Νέα Υόρκη μετά από τέσσερις μέρες ως φυγόδικος.
Αναμένεται να δικαστεί μαζί με τον πρώην κυβερνήτη του Ρίο, ο οποίος είχε δωροδοκηθεί με εκατομμύρια από τον πρώην δισεκατομμυριούχο.
Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι αν και τα αδικήματα είναι σοβαρά, ο Batista δεν κατηγορείται για βία και απειλές, οπότε δεν δικαιολογείται η περαιτέρω κράτησή του, ενώ είναι, μάλιστα, σε εξέλιξη οι νομικές διαδικασίες.
Οι εισαγγελείς κατηγορούν τον Batista και τον πρώην κυβερνήτη του Ρίο Sergio Cabral, αλλά και εφτά ακόμα άτομα ότι έκρυβαν παράνομα χρήματα σε offshore.
Πριν από μία πενταετία ο 60χρονος Batista είχε περιουσία που υπερέβαινε τα 30 δισ. δολάρια και ήταν μεταξύ των 10 πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου.
Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι ο Batista πλήρωσε 16,5 εκ. δολάρια στον πρώην κυβερνήτη του Ρίο για να έχουν οι επιχειρήσεις του κερδοφόρες συμβάσεις με το δημόσιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης