Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Αν η Le Pen εκλεγεί πρόεδρος θα χρίσει πρωθυπουργό τον Dupont Aignan

Le Monde: Αν η Le Pen εκλεγεί πρόεδρος θα χρίσει πρωθυπουργό τον Dupont Aignan
Ο Dupont Aignan ήταν υποψήφιος στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας
Η Μarine Le Pen ανακοίνωσε το Σάββατο 29 Απριλίου σε μία κοινή συνέντευξη τύπου με τον Dupont Aignan ότι θα τον διορίσει πρωθυπουργό, εφόσον εκλεγεί φυσικά εκείνη πρόεδρος στις 7 Μαϊου, γράφει η Le Monde.
"Ως πρόεδρος της Δημοκρατίας θα διορίσω τον Nicolas Dupont Aignan πρωθυπουργό της Γαλλίας και θα υποστηρίζεται από μία συνεκτική και ενωμένη βουλευτική πλειοψηφία και θα σχηματίσει μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας με στόχο το εθνικό συμφέρον" ανέφερε η Le Pen.
Η ανακοίνωση έγινε την επομένη της στήριξης που προσέφερε στην υποψήφια της ακροδεξιάς ο Dupont Aignan, που καλωσόρισε "μία ιστορική μέρα κατά την οποία το συμφέρον της Γαλλίας είναι πάνω από κομματικά συμφέροντα".
Ο ίδιος που ήταν υποψήφιος στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών και είχε συγκεντρώσει ένα ποσοστό κοντά στο 5%, ανέφερε επίσης ότι "πήρα τις ευθύνες μου και ψηφίζοντας την Marine Le Pen πηγαίνω πιο μακριά, στο χτίσιμο ενός κυβερνητικού έργου".
"Δεν είναι μία προεκλογική συνεργασία, το κίνημά μου Debout La France θα παραμείνει ανεξάρτητο" διευκρίνισε επίσης ο Dupont Aignan.
Η συμμαχία ανάμεσα στους δύο πολιτικούς βασίζεται σε αρκετά σημεία.
"Η μετάβαση από το εθνικό νόμισμα στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα δεν αποτελεί προϋπόθεση για κάθε οικονομική πολιτική" δηλώνουν η Marine Le Pen και ο Dupont Aignan σε ένα σχέδιο συμφωνίας για την κυβέρνησή τους.
Αυτό το κείμενο επισημαίνει και την "εθνική προτεραιότητα", που αποτελεί και το σύνθημα του FN (Εθνικό Μέτωπο).
Η ανακοίνωση έγινε και μία μέρα μετά την παραίτηση του αντιπροέδρου Dominique Jamet από το κόμμα του Dupont Aignan, Debout La France.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης