Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Προβάδισμα 7 μονάδων του CDU (της Merkel ) με 36% το CDU έναντι 29% του SPD

Reuters: Προβάδισμα 7 μονάδων του CDU (της Merkel ) με 36% το CDU έναντι 29% του SPD
Το  ακροδεξιό ΑfD συγκεντρώνει 9%, όσο και το αριστερό Die Lienke, ενώ οι Πράσινοι έχουν 7% και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες 6%
Οι Χριστιανοδημοκράτες της Angela Merkel έχουν ένα προβάδισμα 7 μονάδων απέναντι στους Σοσιαλδημοκράτες πέντε μήνες πριν τις γερμανικές εκλογές, που θα διεξαχθούν στις 24 Σεπτεμβρίου, όπως μεταδίδει το Reuters.
Συγκεκριμένα μία δημοσκόπηση από το Ινστιτούτο Emnid, που δημοσίευσε την Κυριακή 30/4 η εφημερίδα Bild am Sonntag έδειξε ότι οι Χριστιανοδημοκράτες και οι σύμμαχοί τους οι Χριστιανοκοινωνιστές παρέμειναν σταθεροί 36% έναντι 29% του SPD (Σοσιαλδημοκράτες), που υποχώρησε κατά δύο μονάδες.
Το CDU/CSU έχει σταθερά ένα σημαντικό προβάδισμα με εξαίρεση τις πρώτες μέρες μετά την ανάληψη της ηγεσίας του SPD από τον Martin Schulz στις αρχές του 2017.
Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση, μία εβδομάδα πριν τις εκλογές στο ομόσπονδο κρατίδιο Schleswig - Holstein, έδειξε επίσης ότι οι εταίροι του CDU/CSU, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) ανέβηκαν μία μονάδα, φτάνοντας στο 6%.
Ακόμα κι έτσι, όμως, το συνολικό 42% δεν αρκεί στην κεντροδεξιά συμμαχία για να αποκτήσει την απόλυτη πλειοψηφία.
Το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) διατηρεί σταθερό το ποσοστό του στο 9%.
Όλα τα υπόλοιπα κόμματα ισχυρίζονται ότι δεν θα συνεργαστούν μαζί του, κάτι που κάνει ακόμα πιο δύσκολο τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.
Όσο για τον εταίρο που προτιμά το SPD, τους Πράσινους, ανέβηκαν επίσης μία μονάδα στο 7%, ενώ το αριστερό κόμμα Die Lienke διατήρησε αμετάβλητο το ποσοστό του στο 9%.
Η αποκαλούμενη κόκκινη - κόκκινη - πράσινη συμμαχία του SPD δεν συγκεντρώνει επίσης την απόλυτη πλειοψηφία, καθώς αθροιστικά το ποσοστό της ανέρχεται στο 45%.
Αυτή τη στιγμή κυβέρνηση στη Γερμανία είναι ο συνασπισμός CDU/CSU και SPD, αλλά τα δύο κόμματα έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο νέας συνεργασίας τους μετά τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης