Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Γιατί τα κέρδη των αμερικανικών εταιρειών είναι εξαιρετικά, ενώ η οικονομία μόλις αναπτύσσεται

tags :
CNBC: Γιατί τα κέρδη των αμερικανικών εταιρειών είναι εξαιρετικά, ενώ η οικονομία μόλις αναπτύσσεται
Η διαφορά μεταξύ της αύξησης των κερδών ανά μετοχή και της αύξησης του ΑΕΠ κατά το πρώτο τρίμηνο είναι η μεγαλύτερη από το τρίμηνο του 2011
Μέχρι στιγμής και βάσει των οικονομικών αποτελεσμάτων που έχουν ανακοινώσει οι εταιρείες της Wall Street, όσο πιο λίγο είναι μια επιχειρήσει εκτεθειμένη στην αμερικανική οικονομία τόσο καλύτερα είναι μεγέθη της.
Οι εταιρείες του S&P 500 που παράγουν πάνω από το ήμισυ των εσόδων τους στο εξωτερικό καταγράφουν αύξηση των κερδών τoυ πρώτου τριμήνου κατά 19,9% κατά μέσο όρο, διπλάσια δηλ. από εκείνη των εταιρειών που ασκούν το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων τους στο εσωτερικό των ΗΠΑ.
Αυτό, σύμφωνα με σχετικά ανάλυση του CNBC, εξηγεί τη μεγάλη διαφορά μεταξύ των ισχυρών τριμηνιαίων αποτελεσμάτων και των υποτονικών οικονομικών στοιχείων των ΗΠΑ.
Στην πραγματικότητα, η ανάλυση του CNBC διαπίστωσε ότι η διαφορά μεταξύ της αύξησης των κερδών ανά μετοχή και της αύξησης του ΑΕΠ κατά το πρώτο τρίμηνο είναι η μεγαλύτερη από το τρίμηνο του 2011.
«Βλέπουμε κάποια ενίσχυση στην ανάπτυξη που βρίσκεται εκτός των ΗΠΑ, η οποία αντανακλάται σε αυτούς τους αριθμούς κερδών», δήλωσε ο Nick Raich, Διευθύνων Σύμβουλος της The Scout Outcomes.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης