Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: H Le Pen «κατηγορείται» ότι «κλέβει» ομιλίες του πρώην αντιπάλου της, Fillon

BBC: H Le Pen «κατηγορείται» ότι «κλέβει» ομιλίες του πρώην αντιπάλου της, Fillon
Hη Le Pen κατηγορείται πως αντέγραψε λέξη προς λέξη ολόκληρα αποσπάσματα ομιλίας του Fillon, τα οποία αναπαρήγαγε σε ομιλία της
Αντιμέτωπη με «κατηγορίες» ότι «έκλεψε» ολόκληρα αποσπάσματα από παλιότερη ομιλία του πρωήν αντιπάλου της στη μάχη για τη γαλλική προεδρία, Francois Fillon, έχει έρθει η Marine Le Pen.
Σύμφωνα με το BBC, η Le Pen κατηγορείται πως αντέγραψε λέξη προς λέξη ολόκληρα αποσπάσματα ομιλίας του Fillon, τα οποία αναπαρήγαγε σε ομιλία της.
Συγκεκριμένα, σε ομιλία της στο Παρίσι, αναφέρθηκε στα χερσαία σύνορα: τα Πυρηναία, που συνδέουν την Γαλλία με αυτό το απέραντο σύνολο που συνιστούν ο ισπανικός και λατινικός κόσμος.
Οι Άλπεις μας που μας ανοίγουν προς την αδελφή Ιταλία και πέραν αυτής προς την κεντρική, την βαλκανική, την ανατολική Ευρώπη».
Ωστόσο, 15 μέρες νωρίτερα, ο Fillon μιλούσε στη συγκέντρωσή του στο Πουί-αν-Βελέ για την γεωγραφία της Γαλλίας και κυρίως για «τα χερσαία σύνορά της: πρώτα τα Πυρηναία, που συνδέουν την Γαλλία με αυτό το απέραντο σύνολο που συνιστούν ο ισπανικός και λατινικός κόσμος. Υπάρχουν τα σύνορα των Αλπεων, προς την αδελφή Ιταλία και πέραν αυτής την κεντρική, την βαλκανική, την ανατολική Ευρώπη».
Ερωτηθείς για την λογοκλοπή, ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, Florian Philippot, απάντησε ότι δεν είναι παρά «ένα κλείσιμο του ματιού σε ένα σύντομο συγκινητικό απόσπασμα από ομιλία για την Γαλλία εκ μέρους μιας υποψήφιας της συσπείρωσης που δείχνει ότι δεν είναι δογματική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης