Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tajani: Η Τουρκία έχει γίνει η μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου για τους δημοσιογράφους

Tajani: Η Τουρκία έχει γίνει η μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου για τους δημοσιογράφους
«Χωρίς την ελευθερία δεν μπορεί να υπάρξει διαφάνεια, καταπολέμηση της διαφθοράς, χρηστή διακυβέρνηση, ελευθερία λήψης αποφάσεων»
Αιχμές κατά της τουρκικής κυβέρνησης και του Recep Tayyip Erdogan άφησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Antonio Tajani, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Ελευθερίας του Τύπου.
«Η γνήσια δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης.
Ως πρώην δημοσιογράφος, γνωρίζω ότι η ελευθερία είναι αναγκαία για να εργαστούμε ανεξάρτητα.
Χωρίς αυτή την ελευθερία δεν μπορεί να υπάρξει διαφάνεια, καταπολέμηση της διαφθοράς, χρηστή διακυβέρνηση, ελευθερία λήψης αποφάσεων.
Για το λόγο αυτό, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο ισχυρότερος υπερασπιστής αυτού του θεμελιώδους δικαιώματος σε ολόκληρο τον κόσμο», είπε ο Ιταλός πολιτικός, στρέφοντας στη συνέχεια τα «βέλη» του προς την τουρκική κυβέρνηση:
«Η Τουρκία φέρεται να έγινε η μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου για τον κλάδο των ΜΜΕ.
Σύμφωνα με το Κέντρο για την Ελευθερία Τύπου, στη Στοκχόλμη, περίπου διακόσιοι δημοσιογράφοι φυλακίστηκαν και εκατόν πενήντα μέσα μαζικής ενημέρωσης έκλεισαν μετά το περσινό πραξικόπημα.
Επομένως, για άλλη μια φορά, ζητώ την άμεση απελευθέρωση όχι μόνο του Γερμανοτούρκου δημοσιογράφου Deniz Yücsel, αλλά όλων εκείνων που αδίκως κρατούνται σε όλο τον κόσμο».
Επίσης, ο κ. Tajani τόνισε ότι και στην Κίνα πολλοί δημοσιογράφοι βρίσκονται στη φυλακή, όπως και στη Ρωσία, τη Λευκορωσία, τη Λατινική Αμερική, την Αφρική και την Ασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης